Welkom

Welkom bij korfbalvereniging Oranje Zwart

Op deze site vindt u een actueel overzicht van de ontwikkelingen rondom de vereniging. Het wedstrijdprogramma, de uitslagen en standen worden regelmatig bijgewerkt. Verder vindt u op deze site foto's van verschillende wedstrijden en evenementen. U bent natuurlijk van harte welkom te komen kijken bij de wedstrijden. Wilt u een keer meetrainen? Dat kan uiteraard, kom gerust eens langs of klik op de button "Lid worden". De actuele trainingstijden vindt u hier.

De vereniging

Oranje Zwart stelt het korfbal centraal. Naast selectieteams die prestatiegericht korfballen, zijn er ook teams die breedtekorfbal spelen. Ook voor de wat oudere korfballer is er een veteranenteam en voor mensen die in het weekend niet kunnen is er een midweekteam. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Bij Oranje Zwart zijn er voor de jeugd in elke leeftijdsgroep één of meerdere teams. Een speciale plaats binnen de club wordt ingenomen door de G-korfballers. Zo is er voor elke doelgroep korfbal in Zwolle.

Het Clubtenue

Oranje shirt en zwarte broek of rokje met witte/zwarte/oranje sokken. Het Oranje Zwart-shirt wordt van de club geleased, voor een vast maandelijks bedrag, dat is opgenomen in de contributie. Oranje Zwart heeft tevens zijn eigen webshop.

Locatie

Sportpark 'De Marslanden' is uniek gelegen tussen de woonwijken van Zwolle. Oranje Zwart beschikt over 2 kunstgrasvelden, die gehuurd worden van de gemeente. Er zijn nette kleedkamers en een gezellig clubhuis "De Uitwijker". De accommodatie aan de Marsweg 2 is uitstekend bereikbaar vanuit de stad of vanaf de ring. Direct naast het korfbalveld vindt u voldoende parkeergelegenheid. De zaalcompetitie speelt Oranje Zwart aan de Ossenkamp 5, in de ZBC-hal. De ruime hal biedt mogelijkheden tot een goede warming up voor een sportieve wedstrijd.

Fair Play

De jeugd neemt bij Oranje Zwart een belangrijke plaats in. Zij stromen langzamerhand door naar de junioren- en seniorenselecties. Het aantrekken van de jeugd brengt vanzelfsprekend verplichtingen met zich mee. Oranje Zwart is zich daarvan terdege bewust en besteedt veel tijd en middelen aan deze toekomstige toppers. De club heeft zich via het convenant 'Fair Play' uitgesproken voor sportiviteit binnen en buiten de lijnen. Daarnaast heeft de vereniging haar eigen gedragscode ontwikkeld op het gebied van alcoholgebruik, rookbeleid en sociale omgang.De jeugd wordt getraind door goed opgeleide trainers en krijgt naast een gedegen korfbalopleiding ook veel nevenactiviteiten aangeboden.

Trainingen

De trainingen op het kunstgrasveld worden gegeven van augustus t/m oktober en van april t/m juni op de locatie Sportpark 'De Marslanden'. In de zaalperiode, van november t/m maart, worden de trainingen zoveel mogelijk centraal in Zwolle gegeven, op dit moment is onze thuisbasis de ZBC-hal.

Doelgroepen

Oranje Zwart heeft voor iedereen een passend aanbod. Klik op een van de links hieronder voor meer informatie.

Vrijwilligers

Oranje Zwart beschikt over een groot arsenaal vrijwilligers. Meer vrijwilligers zijn altijd welkom. Deze mensen zetten zich wekelijks in om de vereniging draaiende te houden. Hierbij moet je denken aan scheidsrechters, leden die het clubhuis runnen, mensen die voor het materiaal zorgen, de kleedkamers schoonhouden en onderhouden, de competitie plannen, etc. Oranje Zwart is meer dan een korfbalvereniging. Naast een vereniging die bekend staat om zijn sportieve prestaties, is Oranje Zwart ook een vereniging die veel andere activiteiten organiseert: van themafeesten, jeugdweekeinden, sportinstuiven en grote toernooien voor jong en oud etc. Dit wordt elke keer weer door de vrijwilligers verzorgd. Een onmisbaar team in de organisatie.

Lid worden?

Wanneer je lid wilt worden van Oranje Zwart, kun je eerst enkele keren vrijblijvend meetrainen. De contributie is, vergeleken met andere sporten, niet hoog. De contributie wordt automatisch per maand afgeschreven en is inclusief een verenigingsshirt en de reiskosten naar uitwedstrijden. Meld je aan op de knop "Lid worden" op deze site.

Club van 50!

Voor een bedrag van 50,- per jaar kunt u de korfbalvereniging Oranje Zwart ook financieel steunen. Voor dit bedrag wordt u op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen bij de Zwolse club via de Nieuwsbrief en de Bestuurstafel. Als lid van de Club van 50 is er geen stemrecht bij de ledenvergadering.

Website

De website van Oranje Zwart neemt een centrale rol in binnen de vereniging. Actuele standen en uitslagen, wedstrijdverslagen, foto's van evenementen, teamindelingen, trainingstijden, enz. Op deze overzichtelijke website kunt u alle informatie die je nodig hebt vinden.

Bellen kan ook: 038 - 453 61 58