Een vereninging kan niet zonder vrijwilligers en gelukkig beschikt Oranje Zwart over een groot aantal vrijwilligers. Meer vrijwillgers zijn natuurlijk altijd welkom!

De vrijwilligers zetten zich wekelijks in om de vereniging draaiende te houden. Hierbij moet je denken aan scheidsrechters, trainers, leden die het clubhuis runnen, leden die voor het materiaal zorgen, de kleedkamers schoonhouden en onderhouden, de competitie plannen, etc.

Oranje Zwart, meer dan een korfbalvereniging! Naast een vereniging die bekend staat om zijn sportieve prestaties, is Oranje Zwart ook een vereniging die veel andere activiteiten organiseert van themafeesten, kaartavonden, jeugdweekeinden, kangoeroeklubdagen en op zijn tijd grote toernooien voor jong en oud etc. Dit wordt elke keer weer door vrijwilligers verzorgd. Kortom een onmisbare schakel in de organisatie.

Op dit moment kunnen we vrijwillgers gebruiken die willen helpen bij de wervingscommissie, jeugdtrainers, verzorger (m/v) voor de selectie.

Verklaring omtrent gedrag (VOG)
Een belangrijk onderdeel van de visie van Oranje Zwart is het creëren van een veilig en positief sportklimaat. Daaronder valt uiteraard ook sociale veiligheid. Als je als vrijwilliger gaat werken dan vragen wij aan je om voor de start van jouw vrijwilligersactiviteiten een VOG te overleggen bij een van de bestuursleden van de vereniging.

Hoe werkt het?
Na een verzoek vanuit Oranje Zwart ontvang je een mail van Dienst Justis. Het is raadzaam hier per omgaande op te reageren, omdat de toegestuurde link maar beperkt geldig is. Het aanvragen van de verklaring gaat als volgt:
1. Je ontvangt een mail van Dienst Justis met daarin een link en code;
2. Via de link log je in met DigiD op de website om jouw VOG-aanvraag definitief te maken. De VOG is gratis;
3. Binnen 4 weken ontvang je de VOG per post. Het originele exemplaar laat je in persoon zien aan een bestuurslid. Deze zorgt voor controle op echtheid en noteert de naam van de vrijwilliger en de datum waarop de VOG door Justis is verstrekt. De VOG blijft van degene om wie het gaat. Ga de VOG dus niet digitaal versturen.

Geïnteresseerd om wat te doen als vrijwilliger bij Oranje Zwart? Vul dan snel het formulier in en maak kenbaar wat je kunt en wilt doen.

Mail het ingevulde formulier naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Oranje-Zwart heeft ook een vrijwilligersbeleid. Dit document en de organisatiestructuur vindt u hieronder.