Schoolkorfbal

overzichtsfoto smallSportService Zwolle organiseert in samenwerking met korfbalverenigingen zkv Oranje Zwart en ckv Sparta het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi. Tot 2017 werd het toernooi om en om bij deze verenigingen georganiseerd. In verband met de groei van het toernooi de laatste jaren is besloten met ingang van 2017 één toernooi bij zkv Oranje Zwart op sportpark Marslanden en één toernooi bij ckv Sparta op sportpark de Verbinding te organiseren. Beide toernooien vinden plaats op woensdag 23 mei 2018.

Op deze pagina vindt u nieuws over het schoolkorfbaltoernooi bij Oranje Zwart op sportpark Marslanden. De voorronde is op woensdag 23 mei 2018. De finale is op woensdag 30 mei. Kom allemaal de kinderen aanmoedigen!

 

overzichtsfoto small

Het schoolkorfbal is populair in Zwolle. Sterker nog; het is de afgelopen jaren flink in populairiteit toegenomen. Deden er in 2015 nog 93 teams mee aan het schoolkorfbaltoernooi, dit jaar zullen er 850 kinderen verdeeld over 131 teams deelnemen.

sktclinic

Afgelopen woensdag was de clinic voor de basisschoolleerlingen ter voorbereiding op het schoolkorfbaltoernooi. De opkomst viel zoals al verwacht lager uit dan afgelopen jaar, doordat de clinic nu midden in de schoolvakantie gepland was. Bovendien was het schitterend weer.