G-Korfbal

Logo G Korfbal def2012

G-korfbal bij Oranje Zwart

Tien jaar geleden zijn wij binnen Oranje Zwart begonnen met het G-korfbal. Deze vorm van korfbal is speciaal bedoeld voor iedereen met een verstandelijke beperking. Sindsdien zijn we met een enthousiaste groep G-korfballers bezig. Plezier staat voorop en elke week komen ze met heel veel plezier trainen. Deze groep wordt volledig opgenomen in de vereniging!

Het G-team

Het G-team heeft zijn eigen trainers en begeleiders. Zodat er elke week dezelfde personen voor de groep staan, wat wij erg belangrijk vinden! Op een vaste trainingsavond kan er geoefend worden met het korfballen. Dat gaat spelenderwijs om te zorgen dat ze zoveel mogelijk plezier hebben. Korfbal is een balsport, dus één van de eerste dingen die we ze leren is het gooien en vangen. Maar natuurlijk ook de echte korfbaldingen: schieten, doorloopballen, verdedigen en het samenspelen. Als de groep groot genoeg is, dan is het zelfs een mogelijkheid dat er echte wedstrijden gespeeld gaan worden. Voor het trainen heb je uiteraard sportkleding nodig: een t-shirt, een sportbroek, sportschoenen (kunstgrasschoenen én zaalschoenen) en eventueel een trainingspak. Belangrijk is ook dat ze altijd wat droge/warme kleren bij zich hebben. Het is een buitensport en af en toe wil het wel eens een beetje regenen. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om jezelf te douchen na afloop van de training. Wat verwachten wij van jou? Je moet het leuk vinden om met andere samen te willen korfballen en dan moet je natuurlijk een bal kunnen vangen. En je moet ook zelf zelfstanding naar ons sportpark kunnen komen en je moet je zelf om kunnen kleden!

Trainingen

De trainingen worden gegeven op ons nieuwe veld op Sportpark De Marslanden waar we een eigen gezellige clubhuis met een kunstgrasveld en de kleedkamers hebben.
De trainingstijden voor het G-team zijn op de dinsdagavond van 19:00 tot 20:00 uur. Van augustus t/m oktober en eind maart t/m juni trainen we op het veld. Ons adres is Marsweg 2, 8013 PD  Zwolle.

In de zaalperiode (van eind oktober t/m maart) worden de trainingen voor het G-team in een gymzaal gegeven. Op de training hoor je in welk zaaltje we trainen. Wanneer korfbal jou wel leuk lijkt, dan kun je eerst een aantal keren vrijblijvend meetrainen. Vind je het na vier keer meetrainen erg leuk, dan hopen we dat jij ons team komt versterken!

Informatie G-korfbal

Wil je lekker sportief bezig zijn, nieuwe mensen leren kennen en veel lol hebben? Kom dan eens een keer kijken op dinsdagavond of liever nog: doe gewoon een paar keer vrijblijvend mee! Daarna kun je je aanmelden als lid van Oranje Zwart. Dat kan via een inschrijfformulier, welke verkrijgbaar is achter de bar in het clubhuis (veldcompetitie). Je kunt natuurlijk ook even bellen met je trainer. De contributie is, vergeleken met andere sporten, niet hoog en bedraagt op dit moment € 11,50 per maand. De contributie wordt automatisch per maand afgeschreven. Kijk altijd even op de site onder het kopje contributie wat het actuele bedrag is!

Voor meer informatie kun je bellen met Robert Scherer, telefoonnummer 06-11010696 of stuur hem een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.