Wedstrijdverslag OZ 1 en 2

Welcome to the world of OZ!

Het spandoek met deze tekst hangt bij alle thuiswedstrijden van Oranje Zwart in de ZBC-hal. Het is een uitnodiging, een welkom, je wanen in een andere wereld. De korfbalwereld in dit geval.

En dat hebben de vele toeschouwers geweten, zaterdag.

Weliswaar (nog) op het veld bij ons vertrouwde clubhuis. Er werd gespeeld door alle teams op de oude velden. De nieuwe velden krijgen steeds verder gestalte.

Maar er was nog meer 'nieuw': De selectie heeft verzorgde, volwassen, tot in de puntjes uitgevoerde wedstrijden laten zien. Er stonden 2 teams! En dan kan er veel, zo bleek. In de derde helft en langs het veld weet een ieder altijd heel veel van en over korfbal. Wanneer je in het veld staat, blijkt het er soms gewoon niet uit te komen. Maar gisteren leek alles te gaan kloppen. En dat was ook zo. Complimenten aan de trainers, spelers en speelsters van de selectie.

Op de spelersbank zat een vertrouwd gezicht, Marco Overbeek. Hij was voor de gelegenheid bijgesprongen als teambegeleider. Met grote precisie heeft hij de standen, schoten, verdedigde schoten, wissels en alles wat bij deze functie komt kijken weer bijgehouden. Het ging zelfs zo ver dat hij meldde na het festijn dat het voor het eerst was, sinds 28 mei 2016 dat S1, S2, S3 en de A1 op dezelfde dag met de winst naar huis gingen. Aan dit mooie rijtje voeg ik dan nog toe dat S4, B1, C1, E1 en E2 ook 'groen' vermeld staan in het rijtje van de uitslagen.

Dit alles betekent dat er nog al wat kan gebeuren in 4 jaar tijd. Bij de jeugd maar zeer zeker ook bij de senioren. Mooi om te zien dat er met zoveel plezier, beleving en inzet gespeeld wordt. Voor de één is gezelligheid heel belangrijk en voor de ander gaat de winst voorop. Bij onze vereniging is daar alle mogelijkheid voor. Laten wij dat vooral zo houden dan zien wij elkaar gauw weer, bij de trainingen, wedstrijden of gewoon in het clubhuis.

Een trouwe fan