Wedstrijdverslag OZ 1 en 2

Misschien kwam het door de afspeellijst van Coen, samengesteld door de selectiespelers tijdens het trainingsweekend, die vanaf nu gebruikt gaat worden als inschietmuziek. In ieder geval begon S2 gretig aan haar wedstrijd. Een verre voorsprong zat er niet in waardoor een ieder op het puntje van zijn/haar stoel zat in de zaal. Wederom speelde Lisette van Dijken de sterren van de hemel... Een waardevolle aanvulling voor S2, waar nog steeds een aantal spelers herstellende is.

Er werd gestreden door S2 voor de overwinning, hetgeen lukte in ‘the dying seconds’. De scheidsrechter gaf een strafworp, die er door Thomas vakkundig ingelegd werd. Als eindstand stond er dan ook op het scorebord: 16-15. Een gejuich schalde door de ZBC-hal en terecht! Het is ze zo gegund.

Daarna was de beurt aan S1. Zij begonnen de wedstrijd wat moeizaam, maar al snel had de tegenstander geen antwoord op het snelle verzorgde korfbalspel van Oranje Zwart. Onder leiding van een jonge maar kundige scheidsrechter bleven de gemoederen binnen de perken. Sport is nu eenmaal beleving! Lisette Klompenmaker en Gera waren op belangrijke momenten, scorend, zeer waardevol. Ook bij S1 kwam een overwinning uit de bus: 17-14, hetgeen bij alle fans een lach op hun gezicht toverde en een staande ovatie tot gevolg had.

Terug naar huis, fietsend door de mooie oude binnenstad van Zwolle, bekroop mij ook een tevreden gevoel. Ze hadden het maar weer mooi geflikt met z'n allen. Mijn gevoel werd versterkt door de stemmige kerstverlichting overal, ik waande mij in een soort sprookje.

Nu genieten van de welverdiende rustperiode, hetgeen bij sommigen ontwenningsverschijnselen zal opleveren, maar bij anderen de mogelijkheid biedt om te herstellen. We sluiten positief het kalenderjaar 2019 af. Op naar 2020! Dit gaat zeker gebeuren tijdens het naderende kerstgala van Oranje Zwart.

Een trouwe fan