Ruime overwinning van OZ 1

De ambitie van de Zwolse selectie liegt er niet om. Winnen van EKCA vandaag op 12 mei, om thuis 26 mei kampioen te kunnen worden. Er moest dan wel gewonnen worden van de nummer 3 in Arnhem. Er werd daarom zelfs op Hemelvaartsdag zonder morren en met veel inzet getraind. Senioren 2 was vrij en kon in zijn geheel mee naar Arnhem. Top dat zij allemaal mee gingen!

Goed korfbalweer, zon en weinig wind. Een fitte ploeg die er zin in had. Dat straalde OZ 1 uit al aan het begin van de wedstrijd. Via 1-1 werd het 1-6. Aan de hand genomen door Lisette van Dijken in scorend opzicht en verdedigend door Roy Hoedeman. Gera Kloeze kwam met beslissende passes waardoor haar vakgenoten Roy, Lisette, en Bram van Vliet tot scoren kwamen in de eerste helft. De spelers van Oranje Zwart pepten elkaar op om goed in de ballijn te zitten waardoor EKCA passfouten ging maken. De verdedigende rebounds door Henk Schoemaker en Berjan van Beesten zorgden dat de aanval nog vaker tot scoren kon komen. Ruststand: 5-15. “Het was beste eerste helft van het seizoen”, aldus teambegeleider Marco Overbeek. Trainer, coach, Aldrik Rijks vond dat de kwaliteiten van alle spelers in de eerste helft werden benut.

In de tweede helft kwamen er eveneens veel kansen, maar verdedigend ging het wat moeizamer. EKCA scoorde er 5 achter elkaar en met de inbreng van Liana van Beesten kwam Bram van Vliet tot scoren. Dit brak de aanvallende inzet van EKCA. Remco Mastwjk werd ingezet voor de moegestreden Henk Schoenmaker. OZ 1 schakelde over op een ander spel. Hiermee brachten de zeer sterk voorverdedigende Kim Zwiers en Lisette Klompenmaker met afstandsschoten de eindstand op het bord met 17-27.

Door de overwinning kan op 26 mei Oranje Zwart 1 het gewenste kampioenschap tegen Blauw Zwart thuis binnenslepen. Uiteraard zal er ook aandacht zijn voor de stoppende selectieleden. Geurt Malestein stopt als coach. Daarnaast nemen we afscheid van twee speelsters, namelijk Tanja Mensink (S2) en Kim Zwiers (S1, zij gaat naar ASVD).

Zaterdag 26 mei speelt Oranje Zwart 2 om 14.00 uur en Oranje Zwart 1 om 15.30. Graag zien we u allemaal langs de kant, tot dan!