OZ E2 - Emmeloord E2

Na het etentje bij de McDonald’s op dinsdag, waren de meiden van de E2 erop gebrand de leeftijdgenootjes van Emmeloord E2 te verslaan. Het spektakel begon al voor de wedstrijd: Emmeloord was vergeten om een hesje mee te nemen om een jongen als meisje te laten spelen.

Na een lintje te hebben gevonden kon de wedstrijd eindelijk beginnen.

Oranje Zwart begon voortvarend, want na tien minuten spelen stond het al 6-0. Het plezier straalde ervan af. Iedereen was lekker fanatiek, waardoor het ook een leuke wedstrijd was om naar te kijken.

Na even te zijn bijgekomen begon het tweede kwart, waar de bal er maar niet in ging. Maar bij rust stond het alsnog 9-1. Een superstand. Er werden doelpunten gemaakt, waarvan de trainers het niet konden geloven. Er werd vanaf de middellijn gescoord, terwijl de E2 in de voorgaande wedstrijden helemaal niet zoveel scoorde.

Het doel dat de meiden meekregen voor de tweede helft was de twintig doelpunten aantikken. In de eerste vijf minuten van de tweede helft leek dit nog een hels karwei. Maar toen scoorde de E2 opeens alles. Zelfs de kinderen die normaal gezien nooit scoren kregen het voor elkaar om doelpunten te maken. Aan het einde van het derde kwart stond het 15-1, nu kwam ons doel echt in zicht.

Oranje Zwart bleef maar door scoren, maar één teamgenoot had nog niet gescoord. De meiden zagen dit zelf ook en gaven haar extra veel ballen om te scoren. En dat lukte, iedereen was blij. Het feestje barstte toch echt los toen het eindsignaal klonk. 21-2: een topteamprestatie van Esmé, Ester, Layla, Julia en Nienke.