Oranje Zwart E1 - Hellas E1

E1

Het was een stralende zaterdagmorgen toen het weerzien tussen coach en spelers plaatsvond. De coach (ondergetekende) was drie weken op vakantie geweest en had daardoor twee wedstrijden gemist. In deze zware poule waren de eerste drie wedstrijden verloren gegaan, maar vandaag tegen Hellas E1 liggen er zeker kansen. De eerste wedstrijd ging met 12-9 verloren, maar met goede hoop ging onze E1 deze thuiswedstrijd tegemoet.

Die hoop was niet op niks gebaseerd, we vlogen uit de startblokken en stonden, met sterk collectief spel, na tien minuten met 6-2 voor. Na de korte break stelde Hellas orde op zaken en we gingen rusten met een 6-6 tussenstand.

Het was een warme dag, dus de spelers moesten veel drinken van mij. Twee bekertjes ranja in de rust en de opdracht om de passing sneller te beslissen en alleen te passen naar iemand die vrijloopt, deden wonderen. We speelden de beste tweede helft die deze coach dit seizoen gezien heeft. Kaylee is echt dodelijk in haar afronding, Maud en Emilia zijn rotsen in branding met hun sterke spel en Thies en Hedde stelden de overwinning veilig met hun belangrijke doelpunten in de laatste drie minuten. De, overigens uitmuntende, scheidsrechter blies af bij een 16-14 eindstand. De eerste overwinning van dit voorjaarsseizoen.

Het werd hierdoor een fantastisch weerzien tussen coach en spelers, met wellicht de beste wedstrijd van het seizoen. Nu kijken of we het de andere twee tegenstanders uit de poule nog een beetje moeilijker kunnen maken. Een ploegje om trots op te zijn, deze E1.

Merel Bilstra (Coach E1)