Oranje Zwart behoudt ongeslagen thuisstatus

Op zaterdag 29 februari speelde Oranje Zwart 1 tegen DTG 1. Voor aanvang van de wedstrijd stond Oranje Zwart 1 op de 3e plaats en DTG op de 2e plaats. Een heuse topper dus in 2B.

Bij winst van DTG zou DTG gedeeld eerste komen te staan met Hoogkerk/Schelwald, want die had eerder op de dag verloren van de Granaet. Voor Oranje Zwart 1 is het zaalseizoen al geslaagd en is het vooral de vraag waar de selectie nog toe in staat is. Kortom; iedereen ging eens goed voor zitten!

In de heenwedstrijd had Oranje Zwart, op de eerste helft na, weinig tot geen kans. Voor deze wedstrijd moest trainer Coen Klappe op 2 plekken schuiven in verband met blessures van Lars van Erp en Ryanne Sietzema. Carmen IJsebaart en Jesse Wiegers stonden daarom in de basis.

In de aanloop naar de wedstrijd heeft Coen Klappe de spelers geprobeerd meer kans te geven tegen het ruwe en fysieke spel van DTG. Beide vakken mochten zelf bepalen welke tools zij wilden inzetten tijdens de wedstrijd. Dat heeft heel goed uitgepakt. Het ene vak verdedigde voor met druk en wist veel ballen onder de korf te stelen. Terwijl het andere vak met behoorlijk veel lef dubbel ging achterverdedigen en zo de aanval van DTG ontregelde. En dat na 1 week oefenen! Na een hele sterke eerste helft werd DTG steeds op 4 punten achterstand gehouden. Ruststand 12-8.

In de tweede helft kwam Oranje Zwart 1 dertien minuten voor tijd 10 minuten niet tot scoren. De staf moest wat forceren en heeft ervoor gekozen om Maarten van Aalderen uit de A1 in te brengen. Maarten heeft bewezen dat hij een zeer beweeglijke en atletische speler is. Hij traint al af en toe mee met de selectie, dit tot grote tevredenheid van de trainers. Hij bracht direct verwarring en meer ruimte in het spel. Dat het belangrijke doelpunt 19-15 van Maarten afkwam was natuurlijk geweldig. In de laatste minuten kwam er zelfs nog een vrije worp. Ricardo Wagenmaker voelde de wens van het publiek goed aan en liet Maarten deze vrije worp nemen. Helaas werd deze gemist maar het publiek vond het al met al geweldig en de trainers en spelers genoten zichtbaar.

Oranje Zwart staat op dit moment 2e in de 2e klasse met 1 punt achter de favoriet Hoogkerk/Schelwald 1. Een uitstekende prestatie waarmee de doelstelling voor de zaal ruimschoots is gehaald. Coen Klappe blijft zelf redelijk nuchter onder de situatie. “We blijven van week tot week bekijken wat er gebeurt en wie weet wat er nog meer in het vat zit”, aldus een tevreden trainer. Maar feit is natuurlijk wel dat Oranje Zwart op papier een makkelijker programma heeft dan Hoogkerk/Schelwald. En het grote voordeel is dat er geen druk op de groep ligt. We hoeven niet te promoveren, we willen graag laten zien dat we goed kunnen korfballen. Met deze gedachten kan de groep lekker vrijuit korfballen en laten zien waar het toe in staat is.

Programma:
07-03 20:00 Noordenveld 1 - Oranje Zwart 1