Oranje Zwart A1 - Elburg A1

Zaterdag 24 februari stond de wedstrijd OZ A1 – Elburg A1 op het programma. Na de winst op Juventa A1 de donderdag daarvoor is de A1 bijna zeker van handhaving in de 2e klasse. Vandaag of volgende week hebben ze eigenlijk nog 1 punt nodig.

Om kwart over 2 floot de scheidsrechter in en kon de strijd beginnen. De afgelopen seizoenen speelde beide teams regelmatig tegen elkaar. Het werden altijd fanatieke en spannende wedstrijden zo ook vandaag.

OZ kwam op voorsprong maar al snel wist Elburg aan te haken en meerdere doelpunten te maken waardoor OZ tegen een achterstand aan keek. Dit bleef de gehele eerste helft het geval. Door wat persoonlijke fouten kregen we strafworpen tegen. Elburg had pas 1 velddoelpunt weten te maken door het goed verdedigen van OZ. Er werden hele mooie aanvallen opgezet door OZ maar helaas vielen de ballen niet door de korf. Ook bij Elburg konden ze de mand niet vinden. Dit gebeurde vooral de eerste fase van de 2e helft. Ruimt 15 minuten zijn er aan beide kanten geen doelpunten gevallen.

Er moest iets gebeuren dus besloten de coaches om het een en ander te wisselen. Chris kon versterking bieden in het andere vak tegen een lange heer, Iris met haar lengte kon in het andere vak mee rebounden en maakte een mooie kleine kans af. Loes kwam er in en scoorde een mooi one hander. Maarten werd ook ingezet die met zijn snelheid zijn tegenstander goed kon binden. Jeffrey had een kleine snelle tegenstander, maar kon hem de baas zijn en schoot mooie ballen. Paulien had scherpe acties en een super mooie blok op haar tegenstander. Ron die ondanks dat hij zijn lengte tegen had hele mooie schoten afvuurde en zijn tegenstander goed bezig hield. Marloes speelde verdedigend een hele sterke wedstijd en liep in de aanval op de goede plekken vrij, waar ze mooie doelpunten maakte. Britt maakte samen met Chris goed gebruik van de ruimte van de zaal en speelde mooie cross ballen over het veld waardoor ze mooie kansen kon nemen.

Toch bleef het scoren een beetje uit en Elburg begon doelpunten te maken. Het gat was 3 doelpunten. Dat was nog te doen. De coaches begonnen de laatste 5 á 10 minuten nog fanatieker te coachen en riepen iedereen er dicht op en probeerden de A1 mooie aanvallen op te laten zetten. Het was echt weer een wedstrijd aan het worden. Beide teams begonnen te scoren en het publiek genoot zichtbaar van de inzet. OZ kwam terug tot 10-11 waarbij in de laatste 10 seconden van de aanval Ron de bal kreeg. Hij nam de bal aan om te schieten, de bal ging recht op de korf af en iedereen hield zijn adem in.

Als deze bal erin zou vallen hebben we toch een punt uit deze zware wedstrijd weten te slepen. De tijd leek even stil te staan, maar helaas kwam de bal net op het voorste randje van de mand en stuiterde af. De scheidsrechter floot de wedstrijd af en een zure 10-11 nederlaag stond op het score bord. De spelers baalde zichtbaar en hebben heel hard gewerkt deze wedstrijd en daar mogen ze trots op zijn. Nu volgt een weekje rust waarna er op 10 maart nog 1 wedstijd volgt tegen AKC. Hopelijk kunnen we ons opmaken voor weer een sterke en spannende wedstrijd waarbij de score voor ons positief uit pakt.

Verslag: Kim Zwiers