Koppositie en gedeelde koppositie

Wederom was de ZBC-hal goed gevuld, zaterdagavond 2 februari jl.! De sfeer zat er goed in, ook al had het iets meer weg van een turnwedstrijd, aangezien de tribunes hun laatste adem hadden uitgeblazen. Het publiek bivakkeerde op heuse banken, turnkasten en stoeltjes.

OZzi, onze mascotte, was natuurlijk weer van de partij en het clublied van Oranje Zwart is nieuw leven in geblazen. Mooi om te zien wat dat teweeg kan brengen binnen een vereniging!

Oranje Zwart 2 speelde gisteravond een superieure wedstrijd! Mooi verzorgd korfbal werd ten toon gespreid. Bram van Vliet opende de wedstrijd met een snelle score en daarmee was het hek van de dam. Samen met Lisette van Dijken, waren zij een genot om naar te kijken. Ze vonden elkaar blindelings en waren daardoor samen verantwoordelijk voor de helft van de score van OZ2. Zo kunnen er elke week spelers bij naam genoemd worden maar uiteindelijk doet OZ2 het als team! Dat was vanavond ook overduidelijk te zien! Complimenten, ook aan de coach Simone van der Kolk.

OZ1 speelde niet haar wedstrijd deze avond zoals eenieder gehoopt/verwacht had. Ook dit kan gebeuren. Harkema was scherper en rondde haar kansen mooi af. We beschouwen dit als een incident. OZ1 heeft wel degelijk kennis en kunde in huis om door te gaan met het einddoel: het kampioenschap!

Later was het in de kantine een soort verslaggeverscabine van de NOS: overal werden de gespeelde wedstrijden geanalyseerd. Mooi om de emoties te zien en te voelen die dan na afloop bij de spelers/speelsters leven. SPORT IS BELEVING!

Wij gaan door met de positief ingeslagen weg: OZ1 en OZ2 vol voor het kampioenschap!

Aankomende zaterdag, 9 februari a.s., wacht Sparta Zevenhuizen in het Friese Leek.

Verslag: een trouwe fan.