Kampioensfeest E's

Het was een donkere dinsdagavond in december. De kinderen hebben net het sinterklaasfeest achter de rug en de kerstdagen zitten er alweer aan te komen. Een actieve korfbaltraining zou dus goed zijn om de conditie een beetje op peil te houden.

Maar vandaag loopt het anders. Met (veel te veel) plezier ruilden de kinderen de training om voor dit avontuur bij de McDonald’s. Kwart voor zes was de eerste trainer aanwezig, hij hoefde ditmaal gelukkig geen palen klaar te zetten. Bij de balie van de McDonald’s vroeg hij waar het feestje was. Verschrikte blikken kreeg hij terug... Oh jee... Zou hij wel naar de goede McDonald’s zijn gereden? Het meisje van de bediening liep naar achteren en na een tijdje kwam ze terug met een collega. Tot zijn opluchting was het de juiste Mac, ze waren alleen even vergeten dat we zouden komen. Snel werden er boven wat tafeltjes vrijgemaakt, terwijl de eerste kinderen al binnenkwamen.

Wat een plezier had iedereen; rennen, gillen en lachen. De eerst volle bovenverdieping was met tien minuten volledig leeggestroomd, we hadden het rijk voor ons alleen. Er werden avonturen beleefd hier bij deze Mac in Zuid. De bediening kwam de bestelling opnemen, maar zag door alle kinderen de grote M niet meer. Gelukkig hebben we genoeg trainers die als geoefende serveerstertjes op een wit velletje alle bestellingen opnamen.

E jeugd kampioensfeest juichen

Nu was het wachten op het eten, maar nog voordat het eerste frietje werd aangeraakt lag de tand van Britt al uit haar mond. Gelukkig ging er geen vechtpartij aan vooraf, maar was het een tand die al een tijdje aan het wiebelen was. Het eten kwam snel daarna en werd vol enthousiasme ontvangen. Meike, Olivier en Nienke hadden hun kans gezien en sloegen de Happy Meal over en gingen voor een echte volwassen maaltijd! Echt geen idee hoe ze dat weg hebben gekregen. Sem en Ferran zonderden zich intussen af op twee relaxte stoelen waar niemand ze durfde te storen. Onderuitgezakt op de stoel leken ze echte serieuze mannengesprekken te voeren.

Een deel van de groep vertoefde in de speelruimte, wat erg fijn was: daarvan kon namelijk de deur dicht. Er werden spelletjes gespeeld op de telefoon en zo zag niemand Layla morsen op haar mooie kleren. Met finesse sloeg ze het randje van haar shirt om en was er niks meer van te zien. En zo beleefde iedereen zijn eigen avontuur en bovenal had iedereen plezier.

Om 19:00 uur was iedereen klaar om de ijsjes te bestellen. Voor de ouders betekende dit toch echt nog een half uurtje beneden wachten. Rond half 8 was het dan toch echt zo ver en ging iedereen met positieve tegenzin weer naar huis. Vol trots op al deze kampioenen bleven de trainers achter met veel zin in de volgende trainingen en wedstrijden.

Met sportieve groet van Ivor, Teun, Thom en Maarten

E jeugd kampioensfeest selfie