Het venijn zat hem in de staart

Na een voorspoedige reis naar het Hoge Noorden, te weten Leeuwarden, waren zowel het 1e als het 2e gebrand op een overwinning.

In de Griekse mythologie komt de naam Pallas voor. De betekenis hiervan is o.a. begrijpend. Helaas voor Pallas '08 hebben wij ze volledig "onbegrijpend" achter moeten laten.

Het tweede van Oranje Zwart speelde een moeilijke wedstrijd, waarbij zij bijna de hele tijd met 1 of 2 doelpunten achter de feiten aanspeelden. Een paar keer werd er een voorsprong van 1 doelpunt genomen, hetgeen al weer gauw ongedaan werd gemaakt door Pallas '08.

Tien seconden vóór tijd, bij een stand van 20-20, vroeg Simone een time-out aan. Aan de spelers werd verteld geen enkel risico te nemen en met 1 punt naar Zwolle terug te keren. Deze opdracht werd echter totaal geschonden door 1 speler. Hij ging voor de doorbraak en scoorde op bijna onmogelijke wijze, de "winnende". Iedereen was daarna in afwachting wat de beslissing van de scheidsrechter zou zijn. Na het goedkeuren van het doelpunt door de scheidsrechter, kreeg Pallas '08 nog de mogelijkheid om de bal uit te nemen. Direct, floot de scheidsrechter af. De winst was binnen. Een orkaan van geluid en blijdschap, vulde de mooie sporthal in Leeuwarden.

Het eerste speelde daarna haar wedstrijd. Ze gingen voortvarend van start. In het begin van de eerste helft ging het scoreverloop tot 10-10 redelijk gelijk op, waarbij Pallas '08 meestal op voorsprong stond. Vervolgens nam Oranje Zwart afstand en ging rustten met een stand van 11-16. In de tweede helft hield het eerste de voorsprong vast en bouwde deze zelfs nog iets uit naar 12-19. Helaas kwam er daarna een dip in het spel en het scorend vermogen. De ballen vielen niet meer goed en het schotpercentage liep terug. Pallas '08 kwam steeds dichterbij en uiteindelijk wist het eerste de wedstrijd over de streep te trekken, óók met 1 doelpunt verschil. Een knappe prestatie van het gehele team.

Bij beide teams was weer veel beleving, alsmede bij een groot aantal, meegereisde supporters van Oranje Zwart.

Uitslagen:
Pallas '08 1 - Oranje Zwart 1 : 21-22
Pallas '08 2 - Oranje Zwart 2 : 20-21

Nu aankomend weekend op naar Emmen tegen EKC 2000. Hier kan het tweede kampioen worden en het eerste kan verder werken aan het kampioenschap of de tweede plaats die ook recht geeft op promotie.

Kom met z'n allen de selectie aanmoedigen!

Een trouwe fan.