Euforie en huiswerk

Zaterdag 9 februari is onze selectie afgereisd naar Het Hoge Noorden, te weten Leek in de provincie Groningen. Daar wachtten de wedstrijden tegen Sparta Zevenhuizen.

Bij binnenkomst in de hal bleek er een stukje nostalgie aanwezig te zijn: een houten vloer. Met enige vertraging begon OZ2 aan haar wedstrijd.

OZ2 is geen enkel moment in de problemen gekomen. Zij schoten met scherp en speelden als een hecht team. De sfeer in het team was zoals altijd optimaal. Men werkt er samen hard voor en de tegenstander kreeg dan ook geen vat op het door Oranje Zwart opgelegde spel.

Net zoals vorige week schoten Lisette van Dijken en Bram van Vliet weer met scherp, hetgeen resulteerde in een heuse weddenschap, vanaf de bank ingefluisterd! De 10 doelpunten per persoon werden net niet aangetikt. Wendy de Koning speelde ook net als vorige week weer een puike wedstrijd. Maar de kracht van OZ2 ligt op moment in het ‘als team’ spelen.

Het kampioenschap voor Oranje Zwart 2 komt zo met rasse schreden dichterbij! Wat zou dat mooi zijn. Een kroon op hun werk!

OZ1 had het moeilijk. In een spannende wedstrijd, waarin de vechtlust de boventoon voerde, is het helaas niet gelukt om punten mee naar Zwolle te nemen. Tijdens de wedstrijd ontstond op een gegeven moment een voorsprong van 3 punten voor Oranje Zwart. Sparta Zevenhuizen slaagde erin hun achterstand om te buigen naar een voorsprong. Tot in de laatste minuut waren er nog mogelijkheden voor Oranje Zwart om 1 punt mee naar huis te nemen. Echter de bal draaide er tot 2 keer toe uit.

Voor de komende twee weken staan er geen wedstrijden op het programma, wat voor menig korfbalspeler of fan de nodige ontwenningsverschijnselen zal opleveren.

Samen als selectie zijn wij sterk, dus het nodige huiswerk zal voor de één wat makkelijker gedaan kunnen worden dan voor de ander. Iedereen beleeft dat op zijn/haar eigen wijze. Maar ik ben ervan overtuigd dat het resultaat er niet minder om zal zijn.

Op naar zaterdag 2 maart 2019, dan staan de wedstrijden tegen Elko uit Elim, thuis in de ZBC-hal, op het programma.

Vermeldenswaardig is dat OZ3, thuis, gewonnen heeft van de koploper Westergo met 15-8. Complimenten aan de coach Job Klinkhamer en het hele team!

Verslag: een trouwe fan