Elko - OZ1

wedstrijdverslag181208

Oranje Zwart zet kampioenskandidaat Elko opzij

Een gemakkelijk kampioenschap zal het niet worden, maar de kans erop is wél degelijk aanwezig. Oranje Zwart rechtte haar rug en speelde duidelijk en overtuigend beter dan vorige week. Tegen Elko, uit het Drentse dorp Elim, werkte de ploeg overtuigend naar een overwinning.

Trainer Aldrik Rijks had zijn huiswerk deze week goed gedaan. Het strijdplan tegen de Elimse korfballers werkte en met open ogen tuinde Elko erin. Oranje Zwart scoorde in de eerste helft al over bijna alle schijven en had het in de verdediging goed voor elkaar. Ook bleven de heren deze week niet achter op de dames qua scores.

Jesse Wiegers had een belangrijk aandeel in de score in de eerste helft. Liana Klijnstra verzorgde de eindpasses op hem uitmuntend. In de eerste 15 minuten gaat het nog gelijk op. Echter bij de rust is er een gat geslagen, 11-15. Na rust gaat Oranje Zwart door met scoren en komt met zorgvuldige aanvallen tot een 11-18 voorsprong. Elko had het geloof in de wedstrijd toen al opgegeven, want ze wisten geen vuist meer te maken.

16-22 werd de eindstand voor de Zwolse formatie!