De laatste fiche

Nog geen twee weken geleden schreef ik een vooraankondiging over 3 teams van Oranje Zwart die kampioen konden worden. Inmiddels is dat in volle glorie gelukt voor C2, S2 en gisteravond voor S4. De titel toen was: 3 op een rij.

Nu zaterdag kan, zoals inmiddels bij velen bekend, S1 ook kampioen worden. Door het inzetten van onze 'laatste fiche' wordt het competitie-element versterkt en hoe mooi zou het zijn om te eindigen als het reeds bestaande gezelschapsspel: 4 op een rij!

De wedstrijd van S2 begon gisteravond met het overhandigen van een bos bloemen van de Hoeve 3 aan onze aanvoerder Berjan van Beesten voor het vorige week zaterdag behaalde kampioenschap. Zeer attent!

S2 ging onmiddellijk van start met het 'nieuwe' korfbalspel en dat was te merken. De doelpunten vlogen erin. Geen moment is De Hoeve dichtbij geweest. Alle spelers kwamen tot scoren met de opstelling zoals die nu gespeeld wordt. Kort, rondom de korf, op een hoge snelheid. In de tweede helft wisselde Simone een heel vak, waardoor ook alle wisselspelers hun tijd kregen bij S2. Kort voor tijd werd het gehele andere vak ook gewisseld. Daarmee is optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheid om 8 keer te wisselen. De eindstand was dan ook zeer royaal: 26-15. Dan ben je ook terecht kampioen geworden.

S4 speelde gisteren haar kampioenswedstrijd tegen Emmeloord 3. Vanaf het begin was duidelijk dat het vierde van Oranje Zwart veel sterker was. Echter het lukte niet omdat direct om te zetten in doelpunten. De rust werd ingegaan met de stand van 5-8. Na de welverdiende pauze ging het los en werd uiteindelijk een eindstand genoteerd van 7-21!

Opvallend was dat Marco Luten afgelopen donderdag aangekondigd had dat dit zijn laatste seizoen zou zijn als speler bij Oranje Zwart. Gisteren ging hij helemaal los en scoorde flink. Door hem werd ook nog een strafworp opgeëist. Thomas Engels is aan het terugkomen van een blessure en traint inmiddels een paar weken mee bij S4. Gisteren maakte hij zijn rentree en heeft zijn aandeel geleverd in de laatste tien minuten van de wedstrijd.

Paulien, Femke en Chris hebben S4 weer aangevuld en waren verantwoordelijk voor een aantal doelpunten. Mooi om te zien en te merken dat de 'ouwe' rotten van S4 de 'jonge' spelers meerdere malen op sleeptouw hebben genomen om ze zo in te wijden in het seniorenspel.

Gisteravond kwam nog het mooie nieuws dat S1 sowieso gaat promoveren naar de 2e Klasse in de zaal! Sparta Zevenhuizen heeft verloren van Invicta. Maar wij gaan natuurlijk voor een echt kampioenschap en gaan het 'laatste fiche' ophalen in Kollum a.s. zaterdag!

Vergezel ons vlaggenschip en moedig ze aan, aanstaande zaterdag 30 maart!

Invicta/Frigro 1 - Oranje Zwart 1 in de Van der Bijhal in Kollum om 17.10 uur.

Invicta/Frigro 2 - Oranje Zwart 2 in de Van der Bijhal in Kollum om 16.00 uur.

Aansluitend gaan we met héél Oranje Zwart het Oranje Hesjesfeest vieren om onze kampioenen te huldigen!

Een trouwe fan

S4 kampioen.