Toppers van E1

Met het kampioenschap in de pocket startte E1, met een andere samenstelling dan op het veld, in de zaal. Het begon voorspoedig in de zaal met Britt, Elja, Olivier, Sem en Meike.

Olivier deed helaas maar een paar wedstrijden met ons mee, hij ging door naar de D’s waarmee E1 vele lange ballen van hem misten. Ester vulde het team met haar komst weer aan.

Al vlot bleek dat ze in een pittige poule zaten. Hoewel ze zelf menig schot goed wisten af te ronden vlogen hun de ballen om de oren en ook dat is een belangrijke ervaring. De kopjes gingen wel eens hangen. Ivor wist hier wel een draai aan te geven. Naast dat ze veel lol met hem hebben én gek zijn op zijn rode auto wist hij in de rust een snaar te raken. De tweede helft zag er dan zomaar anders uit, met meer vertrouwen en kracht. Wat heeft dit team veel geleerd: doorgaan, samenwerken, het verdedigen en nemen van een doorloopbal.

Ik vind het bijzonder dat Teun, Maarten, Thom en Ivor iedere week met plezier en passie tijd steken in de trainingen en wedstrijden. Zonder hun geen E’s. Een warm applaus voor jullie!

Wisten jullie dat:
• Britt het kampioenschap nooit zal vergeten en ze het fijn vindt dat er bij een verloren wedstrijd wordt gezegd ‘volgende keer beter’;
• Ester veel plezier beleeft aan de korfbal en dat iedereen luistert naar elkaars aanwijzingen;
• Elja vindt dat ze veel leert maar dat iedereen ook houdt van een grapje, de gezelligheid begint al in de auto;
• Meike graag korfbalt, gewoon omdat ze het leuk vindt. Na de eerste training op 5 mei blij thuis kwam en riep ‘een brownie!!!!’ Ze deze meteen heeft opgegeten;
• Een aantal meiden van E1 de wedstrijd, of ze die nu winnen of verliezen, op een bijzondere manier afsluiten. Ze maken onder de douche een echte zeepbaan. Feest!!!
• Sem deze periode liet weten verder te willen gaan als voetballer. We bedanken hem voor zijn energie, zijn prachtige schot en enthousiasme.

Voorzichtig keken we uit naar het veldseizoen. Buitenlucht, een briesje om de neus, zandkorrels in de schoenen, een zonnetje, een nieuwe poule… Opeens besloot het coronavirus voor ons: geen trainingen, geen wedstrijden en geen feestje met OZzi op 24 maart. Ontzettend jammer, wat een gemis!

De meiden hebben zin de trainers/coaches en kinderen weer te zien en samen te korfballen. Super dat vorige week het bericht kwam dat de jongste leden weer kunnen trainen. De eerste training zit er inmiddels op. Ik hoop dat iedereen weer kan genieten van het spel ondanks alle regels en afspraken. Samen korfballen en plezier maken, corona even vergeten…

Marleen Blankvoort
Teamouder E1