Terugblik 'Eric Dikken Paaspriktoernooi'

Welke ingrediënten heb je nodig voor een geslaagd Paaspriktoernooi? Je hebt een mooi deelnemersveld nodig en het weer moet mee werken. In beide gevallen mochten wij dit jaar niet klagen. Het is lang geleden dat het zo lekker warm en zonnig was tijdens het toernooi.

We begonnen de ochtend met een estafette en een paasmemory voor de jongste jeugd. In het zonnetje werd de dag geopend door een dansje met OZzi. De spieren waren warm en er kon gestart worden. Enthousiast gingen de kinderen het parcours over waarbij chocolade-eitjes verdiend konden worden. Daarnaast werd er druk geschoten op de korf; was het schot raak dan mocht er een poging gedaan worden om een memory te vinden. De kinderen genoten, dus het was een geslaagde ochtend, dat beloofde wat voor de rest van de dag!

Het werd ondertussen steeds drukker op het sportpark en iedereen was klaar voor het paaspriktoernooi.

Dit jaar hadden we zowel bij de Jagro (jeugd) als de NAK (ouderen) een mooie bezetting. Bij de Jagro gingen 14 duo's met elkaar de strijd aan. Gezien het groeiende aantal jeugdleden, gaan we er vanuit dat dit aantal volgend jaar veel hoger komt te liggen! Bij de NAK deden dit jaar 40 duo's mee voor de eer en om de mooie beker te winnen.

ppt19 3

De eerste halve finale bij de Jagro was erg spannend met Anouk en Lieke tegen Maud en Kaylee en werd gewonnen door Anouk en Lieke. De andere halve finale was tussen Britt en Elja tegen Thies en Juune, hierbij waren Thies en Juune de betere partij.

Na een korte rust werd de finale gespeeld onder toezicht van een vol terras! Juune gaf van te voren aan wel wat zenuwachtig te zijn, maar daar was tijdens de wedstrijd niets van te merken. De ballen vielen aan beide kanten regelmatig in de korf. Uiteindelijk wonnen Thies en Juune de wedstrijd met maar 1 punt verschil! De Jagro en NAK willen bij deze de winnaars nogmaals van harte feliciteren!

Bij de NAK duurde de strijd om de eindwinst langer. Want iedereen wil de mooie beker en het toernooi winnen. Het toernooi is vanaf dit jaar vernoemd naar meervoudig winnaar Eric Dikken!

Via twee poulerondes, een kwart- en halve finale kwam het duo Dino en John in de finale tegen duo Peter & Jeroen. Ondanks dat ze door het warme weer hun dorst al hadden moeten lessen met één of meerdere biertjes, lag het niveau van de finale dit jaar hoog. Na een spannende strijd was er dan toch echt een winnaar van het Eric Dikken Paaspriktoernooi 2019. De finale werd gewonnen door het koppel Dino en John en ze waren er allebei erg blij mee. Met dit koppel hebben we ook dit jaar weer een mooie winnaar. De wisselbeker kregen ze, na een korte en mooie toespraak, uit handen van Vincent Dikken.

Het was weer een hele geslaagde dag met heel veel jeugd die aanwezig was. Heb je dit jaar nou niet mee gedaan en vind je dat toch wel jammer? Volgend jaar een nieuwe kans! Op 29 juni is de slotdag en is er ook een toernooi, verdere info volgt nog, maar het zou leuk zijn als we daar zoveel mogelijk jeugd zien, op naar weer een gezellige dag!

De NAK en Jagro kijken met trots en tevredenheid terug op het mooie en zeer geslaagde Eric Dikken Paaspriktoernooi.
Het bleef nog heel lang erg gezellig in het clubhuis. Lang nadat de finalewedstrijd gespeeld was, ging de laatste naar huis.

prijsuitreiking Dino en John

Winnaars Dino en John

prijsuitreiking jeugd 1e

Winnaars jeugd, Thies en Juune

prijsuitreiking jeugd 2e

Tweede plaats jeugd, Anouk en Lieke

prijsuitreiking jeugd 3e

Derde plaats jeugd, Maud en Kaylee en Britt en Elja

Meer fotos: