Scheids­rechters­cursus

Scheidsrechtersavond aspirant scheidsrechters een succes!

Woensdagavond 4 september was het zover. Na het inventariseren van geïnteresseerden was woensdag de kick-off met een speciale gast.

Gertjan van Driel (ruim 20 jaar scheidsrechterservaring op hoog nationaal niveau, met onder andere een A-jeugd zaalfinale) was bereid om deze avond te leiden. Na een korte introductie werd er aandacht besteed aan verschillende wedstrijdsituaties waaruit een leerzame discussie ontstond. Daarbij stond de vraag “hoe beoordeelt de scheidsrechter een spelsituatie” centraal. Veel van deze situaties waren afkomstig van de website korfbalmasterz.nl. Hier zijn alle spelregels te vinden en is het mogelijk om deze in een quiz te oefenen.

We begonnen de avond met een tiental geïnteresseerden. Daarbij was er veel interactie tussen het bestuur, Gertjan, en de scheidsrechters. Opvallend was dat een beslissing/situatie gemakkelijk verschillend geïnterpreteerd kan worden, afhankelijk van ervaring en positie in het spel.

Het was leuk om te zien dat de opleiding van nieuwe scheidsrechters leeft. Er werden belangrijke punten aangedragen (onder andere planning van de scheidsrechters, voorbereiding op de wedstrijd en begeleiding van nieuwe scheidsrechters bij wedstrijden). Hier gaan de scheidsrechterscommissie en het bestuur mee aan de slag.

Afsluitend aan de avond waren er twee quizzen. De eerste was onderwerpspecifiek en werd gezamenlijk gedaan op korfbalmasterz.nl. Bij de tweede stond er een prijs op het spel. De winnaar zou naar huis gaan met een nieuw scheidsrechtersshirt.

Na een spannende quiz, met veel wisselingen in de top drie, kwam er een winnares uit. Else was de gelukkige winnares van het nieuwe scheidsrechtersshirt.
Na vanavond wordt het vervolg gepland. Iedereen die aanwezig was zal hierover een bericht ontvangen.

Als jij ook nog geïnteresseerd bent, ben je van harte welkom. Neem contact op met Wessel en sluit de volgende keer gezellig aan.

Namens de scheidsrechterscommissie wil ik alle aanwezigen en Gertjan bedanken voor de geslaagde avond.

Wessel Lunsing


scheidsrechterscursus 1