Samenwerking Sportbso

clinic sportbso

ZKV Oranje Zwart gaat de samenwerking aan met Sportbso Zwolle Zuid.

SportService Zwolle en Doomijn kinderopvang hebben de handen ineen geslagen met voetbalvereniging S.V.I en sportpark De Siggels om kinderen ook ná schooltijd met plezier te kunnen laten sporten en bewegen. De samenwerkende partijen hebben de verbinding gezocht met omliggende sportverenigingen om zo volledig mogelijk te zijn in het sportaanbod.

Na verschillende contacten met Marcus Jan Schiere (Sportparkmanager Zwolle-Zuid) is afgesproken dat Oranje Zwart tijdens de officiële opening van de Sportbso een bijdrage levert aan de organisatie van een korfbal clinic. Een ervaren trainer heeft meegedacht over de vormgeving en Oranje Zwart heeft materiaal beschikbaar gesteld. Hiermee is de eerste stap gezet om korfbal ook in Zwolle Zuid meer onder de aandacht van kinderen te brengen.

Tijdens de officiële opening hebben kinderen van basisschool IKC de IJsselhof met veel enthousiasme en plezier aan de korfbal clinic deelgenomen.

Door middel van samenwerking met bijvoorbeeld de BSO maar ook door samen met de buurtsportcoaches te kijken hoe korfbal een onderdeel van de lessenreeks in het (basis)onderwijs kan zijn proberen we gezamenlijk korfbal ook in Zwolle Zuid meer onder de aandacht te brengen.

Het bestuur