OZ groeit en bloeit

Graag neem ik jullie mee en geef ik een kleine inkijk in de activiteiten die de wervingscommissie voor de komende tijd op het programma heeft staan.

Onze vereniging is de afgelopen 2 jaar met 20% gegroeid, wat een geweldige prestatie is! Dit is tot stand gekomen dankzij vele vrijwilligers die zich op allerlei gebied inzetten om veel activiteiten te begeleiden. Iedere week staan onze (jeugd)trainers weer klaar om trainingen te verzorgen. De Jagro en de NAK zorgen, voor zowel de jeugd als de volwassenen, ieder verenigingsjaar weer voor een interessant programma. De BOC-ers zorgen dat het in en buiten ons clubhuis goed toeven is. Het nodige wordt gerepareerd en waar nodig vervangen.

Achter de schermen, zoals dat dan zo mooi heet, gebeurt zeker net zoveel. Het beheren van de website, reserveren van de zalen waarin getraind wordt, alle palen, korven en ballen weer op de plek waar nodig, contacten met de gemeente, het KNKV en sponsoren.

wttwooz

Oranje Zwart is de afgelopen tijd steeds meer de samenwerking aangegaan met basisscholen, welzijns- en zorgorganisaties. Hierdoor breiden wij de contacten uit die belangrijk zijn om onze vereniging de bekendheid te geven die nodig is om de sport korfbal ‘een nog mooier gezicht’ te geven.

Op dit moment loopt er een project om Korfbalbomen te plaatsen in samenwerking met diverse basisscholen in Zwolle. Zoals iedereen heeft kunnen lezen heeft De Ichthus het spits afgebeten aan het begin van dit jaar. Dit is breed gedeeld in de Zwolse media, zowel digitaal als op papier. Volg dit de komende tijd nauwgezet want er staat hieromtrent nog een aantal verrassingen op het programma.

Werving heeft in samenwerking met SportService Zwolle een reeks activiteiten op het programma gezet om de sport korfbal te promoten. Graag geef ik een overzicht van deze reeks:

Sportspektakeldag
Een halfjaarlijks terugkerend evenement in de herfst- en voorjaarsvakantie, waar drie trainers van Oranje Zwart basisschoolleerlingen en kinderen van diverse BSO's kennis laten maken met korfbal.

Sportspektakeldag impressie

Korfbalclinics
Op zes basisscholen worden in maart korfbalclinics gegeven door vier trainers van onze vereniging. Variërend van groep 1 tot en met 8. Voor deze korfballessen zijn trainingskaarten ontwikkeld, waaruit de basisschoolleerlingen les krijgen in korfbal. Deze kaarten blijven achter op de scholen zodat de vakleerkrachten hiermee verder aan de slag kunnen gaan.

Korfbal; Sport van de Maand
Gedurende de gehele maand april kunnen leerlingen van diverse basisscholen zich inschrijven, via SportService Zwolle, om bij onze vereniging mee te komen trainen. Wij spelen dan alweer op het veld, wat een mooie gelegenheid biedt om deze groep onze accommodatie verder te laten ontdekken.

Jubileum G-korfbal, 11 april
Voor velen al bekend maar toch wil ik de aandacht hier ook zeker op vestigen. Twee G-teams zijn uitgenodigd om een toernooi te komen spelen met ons eigen G-team. Verder is er binnen diverse zorginstellingen veel aandacht gegeven om van dit jubileum deel uit te maken. Dit om nieuwe mensen met een verstandelijke beperking kennis te laten maken met G-korfbal.

Peutergym
Op 9 mei gaan wij van start met Peutergym, voorafgaand aan onze Kangoeroetraining op zaterdag. Door rennen, rollen, mikken en allerlei andere speelse oefeningen ontwikkelen peuters hun motoriek, leren ze samenspelen en ervaren ze van jongs af aan het plezier van bewegen. Tijdens het gymmen ontdekken zij hun bewegingsmogelijkheden en leren ze stap voor stap hun grenzen te verleggen. SportService Zwolle zal hierbij in het begin de gewenste ondersteuning bieden. Zodra het een succes blijkt, gaat het over in handen van Oranje Zwart. We starten met 10 peuters.

Schoolkorfbaltoernooi, 13 mei
Dit jaarlijks terugkerende evenement behoeft inmiddels geen uitleg meer. Een daverend succes, ieder jaar weer! Meer dan 300 basisschoolleerlingen gaan een middag aan de slag om uiteindelijk aan de haal te gaan met een mooie medaille. Maar vooral ook om veel plezier te hebben.

skt collage

Doomijn Cup
Vanuit kinderopvangorganisatie Doomijn wordt er op 3 juni een sportmiddag georganiseerd, bestaande uit vier sporten, waaronder korfbal. Gedurende deze middag zullen 80 tot 100 kinderen in de leeftijd van 7 tot 10 jaar deelnemen. Dit evenement vindt plaats op ons sportveld.

Als wervingscommissie kijken wij uit naar dit goed gevulde programma in al haar facetten en wensen eenieder die hierbij betrokken is als vrijwilliger alle goeds toe. Jullie inzet en ‘onderdeel van’ waarderen wij ten zeerste. Zonder jullie zou dit programma niet mogelijk zijn.

Dank!