OZ F1 door de ogen van een ouder

Korfbal. Voor ons als ouders was het 2 jaar geleden een onbekend spel. Vroeger, op school wellicht een keer gespeeld. Nu onze zoon Micha al weer bijna 2 jaar de ballen in de korf probeert te gooien zien we de dynamiek van een mooi, boeiend en vooral ook sociaal spel.

Wat is het heerlijk het plezier te zien waarmee de kinderen met elkaar aan het sporten zijn. Dan ook nog eens een aanstekelijke coach, Harry, die de meest grote nederlagen weet om te toveren tot een enthousiast betoog over spel en inzet.

Het plezier spat er af. De kinderen zie je elke week verder ontwikkelen. De wedstrijden leren de kinderen naast samenspel, positiespel ook om te gaan met winst en verlies. Wat ons het meeste aantrekt binnen de wereld van korfbal is de gerichtheid op het sociale aspect. Winnen en verliezen hoort natuurlijk bij een spel. Dat zorgt voor betrokkenheid, focus. En toch… winnen en verliezen staat ten dienste van de ontmoeting.

Nu we in Coronatijd leven missen we niet alleen het sportieve moment, de zweetdruppels. We missen ook de ontmoeting. Het plezier waarmee we de kinderen zien bewegen door de zaal. We hopen dan ook als ouders snel weer aan de kant mee te mogen genieten van het spelplezier. Micha kijkt er in ieder geval naar uit om de ballen weer richting korf te gooien en te dollen met zijn teamgenoten.

Rutger van der Zwan
Teamouder F1