Oranje Zwart E1 viert overtuigend kampioenschap

E1 kampioen

Gisteren speelde Oranje Zwart E1 een redelijk ontspannen kampioenswedstrijd. Drie weken geleden wonnen we namelijk, in een ontzettend spannende wedstrijd (15-16), van de nummer twee in de competitie; Hellas E2, waardoor we toen al zeker waren van het kampioenschap. Helaas was dat een uitwedstrijd, waardoor we besloten het kampioensfeestje uit te stellen tot de eerstvolgende thuiswedstrijd.

Natuurlijk wil je de kampioenswedstrijd wel winnen, dus van tevoren waren er toch wel wat gespannen koppies. Dat was niet onterecht, want Wit-Blauw E1 gaf goed partij. Het werd een spannende wedstrijd. We hadden in het tweede en derde kwart een gaatje geslagen van 5/6 doelpunten, door veel doelpunten van de immer sterke Maud en Emilia, fantastische lengte passes van Thies en een hele mooie goal van onze nieuwe aanwinst Bas. Die overigens ook al de winnende goal scoorde in de thriller tegen Hellas. Hij houdt zich moeiteloos staande in E1 en dat maakt zijn coaches heel trots. Maar in het vierde kwart kwam Wit-Blauw ineens terug tot 2 en zelfs tot 1 doelpunt verschil. Dat was het moment dat Hedde het wel genoeg vond en de ploeg op sleeptouw nam. Eigenhandig bracht hij het verschil weer tot vier doelpunten met drie goals op rij. Allemaal afstandsschoten uit loopacties en draaibewegingen, zoals alleen Hedde dat kan. Er was ook nog een smetje op de kampioenswedstrijd. Onze topscorer in de competitie; Kaylee, was net terug van een polsblessure en kon daardoor het laatste kwart meedoen. Maar een minuut voor tijd sloeg het nootlot toe, ze zwikte door haar enkel en daar blijkt achteraf een breukje in te zitten. We wensen Kaylee veel beterschap en we hopen je snel weer op het veld te zien!

We moeten nog 1 zaalwedstrijd spelen, maar ons seizoen is al meer dan geslaagd. We zijn overtuigend kampioen geworden, hebben onnoemelijk veel doelpunten gemaakt en mogen ons op het veld meten aan nog betere tegenstanders. Dat wordt een grote uitdaging, maar we hebben er zin in, laat het veldseizoen maar komen!

Merel Bilstra (Trotse coach van E1)