NK korfbal MBO

Op woensdag 22 mei organiseerden het Deltion College en Landstede Groep het NK MBO Multi Event Zwolle. MBO-studenten uit heel Nederland deden, net als vorig jaar, mee aan een aantal Nederlandse Kampioenschappen Sport. De NK's worden in deze periode overal in Nederland georganiseerd. Het Deltion College organiseerde dit jaar wederom het onderdeel korfbal.

De deelnemers komen uit heel Nederland en zij komen uit alle windstreken. Van deze deelnemers is ongeveer 60% van de opleiding Sport & Bewegen, maar het leuke is dat dus zo'n 40% een andere opleiding volgt.

NK MBO korfbal 2

Dit jaar mochten wij, Korfbalvereniging Oranje Zwart, de korfballers ontvangen op onze sportvelden. Om 10:00 uur was het startsein voor, hetgeen later bleek, een geslaagde sportieve dag.

Voor menig toeschouwer werd er hoogstaand korfbal gespeeld, hetgeen ook niet verwonderlijk was..... hier en daar werden spelers/speelsters gespot die bij diverse korfbalverenigingen in de overgangsklasse of hoofdklasse spelen. De weergoden waren het toernooi goed gezind, wat geresulteerd heeft in: smeren met zonnebrandcrème, véél water, lekkere broodjes en een goed humeur!

Oranje Zwart en alle korfballers kijken daarom ook terug op een zeer geslaagd toernooi en zijn graag volgend jaar weer ‘gastheer’!


NK MBO korfbal 3