Korfbalboom bij CBS de Ichthus

Donderdag 2 januari 2020 is de eerste korfbalboom geplaatst op het schoolplein van CBS de Ichthus.

“Kinderen in beweging! Dat is hét argument om vanuit samenwerking een korfbalboom te plaatsen op ons schoolplein. De samenwerking is een start om kinderen van onze school in aanraking te laten komen met diverse sporten, waaronder korfbal. In de komende jaren gaat CBS de Ichthus haar schoolplein verder vernieuwen en vergroenen. 50 procent van de tegels gaat vervangen worden door uitdagende groene onderdelen”, zegt directeur van De Ichthus, Stefan van der Worp.

De korfbalboom is een sportieve uitdaging voor kinderen om grenzen te verleggen. Een korfbalboom heeft korven op verschillende hoogten, die overeenkomen met de leeftijdscategorieën waarop korfbal wordt gespeeld (2,5 meter, 3 meter en 3,5 meter). Een populair spel is ’Jumbo’; een afvalrace, waar plezier en prestatie samenkomen. De kinderen kunnen natuurlijk ook gewoon ’vrij’ schieten. Omdat de korven niet recht onder elkaar hangen kunnen er verschillende wedstrijdjes tegelijkertijd gespeeld worden. De korfbalboom geeft kinderen dus de mogelijkheid om naast motorische vaardigheden ook de oog- en handcoördinatie te ontwikkelen en om daarnaast hun conditie en sociale vaardigheden te verbeteren. Je bent gezamenlijk verantwoordelijk voor het resultaat, dat schept een band.

Kortom: kinderen worden uitgedaagd om tijdens het spelen hun grenzen te verleggen, ook ten opzichte van de sport korfbal.

Een samenwerking met basisscholen en SportService Zwolle (SSZ) biedt volop mogelijkheden. Voor 2020 staan er vanuit SSZ weer verschillende projecten gepland. Door tijdens de gymlessen ook korfbal aan te bieden ontstaat de verbinding tussen ’binnen’ en ’buiten’. Zo zal de korfbalboom optimaal gebruikt gaan worden. Kinderen kunnen een juiste keuze maken voor de sport die het beste bij hun past. Wanneer de kinderen dan een aantal keren gratis mee willen trainen om te kijken of de sport korfbal iets voor ze is, zou dat natuurlijk erg mooi zijn en slaan wij twee vliegen in één klap.

Uiteraard zullen wij contact opnemen met andere basisscholen om dit initiatief ook daar te bespreken. Als jullie als leden hier ideeën over hebben, horen wij dat graag. Over de financiën maken wij afspraken en wij zullen de basisscholen verder begeleiden bij de plaatsing van deze korfbalboom.

Wij bedanken de twee ouders die hebben geholpen om de korfbalboom te plaatsen!

Dit alles is gerealiseerd door de meesterhanden van onze Boccers die de korfbalboom op hun woensdagochtenden vervaardigd hebben, waarvoor ook onze dank!

Namens het bestuur,
Kasper Herrewijn

foto plaatsing KB