Korfbalbomen bij Het Mozaïek

Vrijdag 29 mei zijn er, op initiatief van Oranje Zwart, korfbalbomen geplaatst bij CBS Het Mozaïek in Assendorp. Zowel het schoolplein van de hoofdlocatie van Het Mozaïek, als de verderop gelegen Mozadance zijn verrijkt met een korfbalboom om het plezier van deze sport bij de kinderen te promoten. Mozaïekleerling Daan, tevens clublid van Oranje Zwart, mocht de eerste ballen in de korf gooien.

De korfbalbomen zijn in samenwerking met de Sportcommissie van Het Mozaïek geplaatst. Veel leerlingen van het Mozaïek beoefenen een sport. Belangrijk is dat zij dan ook op school uitgedaagd worden met verschillende mogelijkheden tot sporten. Wat de Sportcommissie belangrijk vond om de korfbalbomen te plaatsen, was de uitdaging die de korfbalboom tevens biedt aan de oudste leerlingen op de Mozadance. De korfbalbomen zijn een mooie aanvulling op de pleinen waar voetbal en basketbal de sporten zijn.

De korfbalboom is een sportieve uitdaging voor kinderen om grenzen te verleggen. Een korfbalboom heeft korven op verschillende hoogten, die overeenkomen met de leeftijdscategorieën waarop korfbal wordt gespeeld (2,5 meter, 3 meter en 3,5 meter). Omdat de korven niet recht onder elkaar hangen, kunnen er verschillende wedstrijdjes tegelijkertijd gespeeld worden.

Het Mozaïek werkt samen met SportService Zwolle. Door tijdens de gymlessen ook korfbal aan te bieden ontstaat de verbinding tussen ’binnen’ en ’buiten’. Zo zal de korfbalboom optimaal gebruikt gaan worden. Kinderen kunnen een juiste keuze maken voor de sport die het beste bij hun past.

Meer weten? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel bestuurslid Harry Dreuning via 06-5175 3125.

949ae58e c268 4db0 be8a 9584a99fb78d