Investeringen jeugdtrainers

KT3

Kim Witting traint komend seizoen de C1. Zij heeft zich, na het behalen van KT2 (cursus korfbaltrainer, niveau 2), nu ook opgegeven voor de opleiding KT3.

Kim is 22 jaar oud en is sinds haar 4e lid van Oranje Zwart. Op haar 13e is zij begonnen met training geven aan de F1. Inmiddels heeft zij diverse teams training gegeven. Naast het geven van training zit Kim al een aantal jaar in de JAGRO (Jeugdactiviteitengroep) en organiseert zij sinds 2 jaar het jeugdweekend. Komend seizoen zal zij proberen haar KT3 diploma te gaan halen. Wij wensen haar daarbij veel succes en plezier!

Vorig seizoen zijn Bram van Vliet en Job Klinkhamer gestart met KT3. Bram is geslaagd en Job rondt de opleiding in oktober af. Daarnaast zijn ook Coen Klappe (hoofdtrainer) en Lars van Erp (selectiespeler) afgelopen seizoen geslaagd voor KT3.

KT2

Thom Smit is de eerste van de deelnemers die afgelopen seizoen zijn gestart met KT2, die is geslaagd. Thom: nog van harte gefeliciteerd met het behalen van je certificaat! Thom gaat komend jaar een E-team trainen. Met Jasper Keizer (docent KNKV) is afgesproken dat de overige 18 deelnemers van KT2 van het afgelopen seizoen in september de laatste opdrachten kunnen inleveren. Jordy Witting heeft al aangegeven na het behalen van KT2, in overleg met de KNKV, ook te willen starten met KT3!

Wil jij ook de cursus KT2 of de opleiding KT3 volgen, geef je dan op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ondersteuning

De technische zaken jeugd (TZJ) is blij dat er binnen Oranje Zwart zoveel jeugdtrainers zijn die willen investeren in hun kennis en vaardigheden als trainer. Rob van Marle en Bram van Vliet ondersteunen de trainers daarbij op korfbaltechnisch gebied. Marike Tempelman en Jason Huisman ondersteunen de trainers bij verschillende vraagstukken op didactisch en pedagogisch gebied, die gedurende het seizoen kunnen ontstaan bij trainers/begeleiders, tussen trainers/begeleiders en spelers en tussen spelers onderling.

De jeugdteams binnen Oranje Zwart hebben het komende seizoen een opgeleide/ervaren trainer of krijgen indien gewenst ondersteuning vanuit de TZJ. Op deze manier zorgen wij samen dat al onze leden op een leuke manier (dynamisch) korfbal kunnen leren spelen, daar doen we het immers allemaal voor.

Technische zaken jeugd