Hoofdtrainer stopt

Hoofdtrainer Aldrik Rijks stopt aan het einde van dit korfbalseizoen.

Oranje Zwart en Aldrik Rijks beëindigen aan het einde van dit seizoen een prima samenwerking van 2 jaar. De hoofdtrainer denkt dat het voor de groep goed is een nieuw gezicht voor de groep te krijgen in het nieuwe seizoen. “Ik denk dat ik heb gebracht voor deze groep wat ik kon, een nieuw gezicht zal nieuwe ervaringen voor de groep moeten brengen” vindt de trainer.

Het trainerschap van de coach heeft de focus bij Oranje Zwart weer op korfbal kunnen krijgen. Dit resulteerde in een kampioenschap op het veld in het seizoen 2017-2018, en is nog in de race voor een zaalkampioenschap in 2018-2019. Vooral tactisch is de selectie gegroeid. “Het initiatief nemen voor de rebound, diepte in het spel en een wedstrijd kunnen controleren is verbeterd” aldus de trainer. Oranje Zwart gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer die de selectie blijvend motiveert om de club nog beter te laten korfballen.

De club gaat ook op zoek naar een trainer voor senioren 2. Simone van der Kolk gaat na zeer verdienstelijk acht seizoenen senioren 3 en twee seizoenen senioren 2 stoppen.

De technische commissie is tevreden met de ingeslagen weg. Er komen meer jeugdleden en ook de selectie is aangevuld met jonge spelers. Zo is dit seizoen voormalig Portugees international Ricardo Wagenmaker de selectie komen versterken. Jeugdtalent Britt Hilbers, 16 jaar, heeft dit seizoen de stap naar de selectie gemaakt. Als Ester Straat weer hersteld is van een knieblessure zal ook zij weer aansluiten bij de selectie. Ook hebben diverse studenten de weg naar Oranje Zwart gevonden, die hun korfbalkennis en -ervaring meebrengen. Allemaal signalen dat de voorwaarden om te korfballen bij Oranje Zwart goed zijn.