Hart onder de riem

Een Oranje Zwart hart onder de riem!

Niet meer naar de trainingen, niet meer een wedstrijd spelen, niet meer afspreken voor van-alles-en-nog-wat bij Oranje Zwart. Je ergeren aan de vieze kleedkamers, het zand in de gangen, een pikkende bar, restjes van plakband op de ramen, grondplaten die niet recht in de berging gelegd zijn... Wat missen wij het allemaal vreselijk!

Vervolgens moeten wij nu de dag zien door te komen met ineens 3 kinderen thuis die onderwijs nodig hebben. Hoeveel laptops zijn er? Tussendoor wordt er thuis gewerkt. Alles gaat eigenlijk gewoon door alleen in een andere vorm. Ineens zijn er misschien ergernissen of waarderen wij juist hetgeen dat voorheen niet opviel. Zo probeert eenieder de dag door te komen in een wel heel erg veranderde wereld.

Er gaat veel aandacht uit naar de zorg op dit moment, hetgeen niet zo raar is, maar ik wil graag ook benadrukken dat er achter elke voordeur de nodige zorgen zijn op welk gebied dan ook. De studenten die niet weten welke gevolgen het niet kunnen afmaken van dit schooljaar betekent, geslaagd zijn en er niet tot het einde toe voor gezwoegd hebben, eigen bedrijven die nu hun opdrachten niet meer krijgen maar wel werknemers in dienst hebben, opa's en oma's die met hun (klein)kinderen door het raam of via beeldbellen hun dagelijkse, o zo belangrijke, contacten hebben.

Een greep uit ons leven zoals het nu op dit moment is. Vindingrijk, dat zijn wij er wel van geworden. Iedere dag uitgedaagd worden om iets nieuws te bedenken, waardoor het leven op dit moment draaglijker wordt.

Het alles heeft ertoe bijgedragen dat er veel positieve waarnemingen zijn. De luchtkwaliteit is verbeterd. De natuur blijft gewoon de knoppen aan de fruitbomen laten groeien, de vogels zijn bezig hun nestjes te maken en vlinders en hommels zijn ook al gespot.

Maar o wat mis ik een stinkende sporttas die in de gang staat met het halve Oranje-Zwartveld erin aan zand. De sportkousen die nog omgekeerd in diezelfde tas zitten en wanneer je ze dan omkeert, hetzelfde halve veld naast de wasmachine doen belanden. Het praatje naast het veld, in de ZBC-hal of het eindeloos oeverloos ‘ergens’ over appen in een groepsapp van Oranje Zwart.

Lieve Oranje Zwarters, ik wens jullie allemaal alle goeds toe en blijf vooral gezond!

Een trouwe fan