Ebe Ebens 90 jaar!

Reden genoeg om hem op de vaste BOC-woensdagochtend in het zonnetje te zetten! Ebe is ooit gevraagd door zijn overbuurman (de vader van Marco Overbeek) om aan te sluiten bij de BOCCERS... Vanaf 2006 doet hij dit met veel plezier. Hij is afkomstig uit Drenthe, wat hij vaak bespreekt tijdens een kopje koffie, zo ook deze keer. Als oud-leraar Nederlands weet hij nog altijd de juiste snaar te raken, hetzij in woord, dan wel in geschrift.

Namens het bestuur van Oranje Zwart werd hem een leuk ‘zoet’ cadeau aangeboden, dat hij zich heerlijk liet smaken. Er werden veel herinneringen opgehaald en samen met de taart en de slingers werd dit koffiemoment een geslaagde ochtend.

Ebe Ebens trakteert

Zichtbaar in zijn nopjes toverde Ebe een doosje met knieperties tevoorschijn, gebakken door zijn vrouw. Een traditie in Drenthe aan het einde van het jaar. Hier genoten wij natuurlijk ook weer met z'n allen van. De uitleg van Ebe was: een plat kniepertie is het oude jaar en een opgerolde is het nieuwe jaar. De opgerolde versie staat voor: het nieuwe jaar uitrollen.

Met deze mooie traditie sloten de boccers zijn verjaardag af. Welverdiend!

Ebe Ebens 90 jaar