E2 door de ogen van een ouder

Het lijkt al wel weer best een tijd geleden, dat we in de zaal, op de zaterdagochtend langs de kant, de spanning van een wedstrijd meemaakten. De kinderen van E2 zijn heel blij dat ze elkaar weer mogen zien en samen kunnen korfballen.

Het zaalseizoen 2019-2020 is de E2 gestart met Nienke, Layla, Esmee, Ester en Désanne. In de loop van het seizoen is Ester naar de E1 gegaan en is Linda bij de E2 gekomen. Als we naar de cijfers kijken heeft het team het supergoed gedaan: 113 doelpunten en 3e in de competitie. Dit is het resultaat van goed leren samenwerken tijdens het spel, aangeleerde techniek toepassen, inzet en motivatie. Je ziet de kinderen daarin groeien tijdens het seizoen. Hierbij ook lof voor de trainers, Ivor, Maarten, Thom en Teun! Zij staan elke week, naast werk en/of school, klaar om onze kinderen te inspireren, motiveren, altijd in voor een grapje en bovenal, goed te leren korfballen.

Het lijkt al wel weer best een tijd geleden, dat we in de zaal, op de zaterdagochtend langs de kant, de spanning van een wedstrijd meemaakten. Door de jaren heen zie je de kinderen glorieus winnen en soms ook flink verliezen. Het hoort er allemaal bij. Wat er bij Oranje Zwart ook bij hoort, is gezelligheid voor de leden, de jeugd. De Jagro organiseert voor de jeugd leuke middagen en avonden, vooral Sinterklaasavond met surprises, gourmetten en het jeugdkamp, als afsluiter van het seizoen, zijn een succes. De kinderen kijken daar met veel plezier op terug. Hopelijk kunnen ze dat snel weer met elkaar beleven.

Als ouder merk je wel dat er, ook nu, door veel mensen achter de schermen hard gewerkt wordt, een echte vereniging. Half maart werd, tijdens een training notabene, bekend gemaakt dat er niet meer getraind mocht worden en het wedstrijdseizoen niet mocht worden afgemaakt.

Layla heeft geschreven: “We gingen naar huis en zeiden 'tot over drie weken!' Maar het duurde langer. Thuis werkten we aan school, tussendoor gymopdrachten en af en toe schieten op onze eigen korfbalpaal. Maar zonder teamgenoten was dat echt minder leuk. Opeens mochten we weer trainen en stonden we afgelopen week weer op het veld. Wat fijn!”

Nienke “miste korfbal heeeeel erg”, schreef ze, “de eerste training was weer erg leuk. Leuk om de kinderen en de trainers weer te zien.” In de tussentijd heeft Nienke een nieuwe hobby gekregen: buskruit spelen met de buurkinderen.

Désanne miste ook de kinderen, het spel en vooral ook het grapjes uithalen met/bij de trainers.

Het is mooi dat de kinderen weer kunnen trainen, dat de vereniging zijn uiterste best doet de maatregelen te volgen door duidelijke instructies te geven, om het voor de kinderen allemaal mogelijk te maken. Het geeft ze weer perspectief. Zo kunnen de kinderen elkaar blijven zien, samen korfballen en straks hopelijk weer wedstrijden spelen.

Monique Sciarone,
moeder van Désanne en Robine,
teamouder E2