De Zwolse Halve Marathon

Wie kent deze prachtige hardloopwedstrijd van Zwolle niet. Al 20 jaar is dit evenement een onderdeel op de agenda van Zwolle. Het is uitgegroeid tot een van de grootste evenementen in de stad.

Sinds jaar en dag is Teun Bouwhuis mede-aanjager en organisator van dit geheel. Afgelopen maandag 7 september heeft hij een lintje ontvangen van de burgemeester. Dit voor al het werk wat hij in en rondom Zwolle heeft verricht, inzet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, de Salverdaloop en natuurlijk de Zwolse Halve Marathon. Het is mooi dat deze enorme inzet en ervaring op deze prachtige manier beloond is. Zie hier het artikel op weblog Zwolle.

Sinds een jaar of 16 is ook Oranje Zwart actief aanwezig bij de Halve Marathon van Zwolle. Nou hebben we het niet over de vele leden die de loop zelf uitvoeren, of de 4 Engelse Mijlen, maar we hebben het over het finishvak. Het uitdelen van de medailles, het over de streep schreeuwen van de moedige lopers, het uitreiken van een welverdiend flesje water of sportdrank. Hier en daar een knuffel, bekende en onbekende gezichten, maar bovenal een enorme dankbare taak om iedereen die deze uitdaging aan is gegaan te mogen zien finishen.

Nadat Toon en Roelie Kannekens jarenlang het finishvak hebben gecoördineerd en hebben gezorgd dat Oranje Zwart hierin betrokken werd hebben sinds 2015 Alwin Vrijburg en Anne Bootsma dit stokje overgenomen. Elk jaar staat een hele groep vrijwilligers klaar om dit evenement tot een goed einde te brengen. Lijkt het je nou leuk om ook eens te helpen? Schiet een van de twee dan eens aan tijdens een wedstrijddag, trainingsavond of feestavond.

Alwin Vrijburg en Anne Bootsma