D1 èn B1 kampioen!

Zoals het hoort bij een kampioenswedstrijd was de spanning af te lezen van menig koppie van de spelers van de D1. De eerste helft was bloedstollend. Met op het scorebord 2-2 gingen zij de rust in. Coach Alwin liep met een grote schaal "lekkers" richting kleedkamer... Wat daar in heeft gezeten, weet ik niet, maar wanneer ze Popeye hadden geheten, zou je zeggen: SPINAZIE.

De tweede helft speelden zij als echte krijgers. De aanzetten voor doorloopballen gingen als zoete broodjes over de toonbank. Het tempo werd opgevoerd en daar hadden de spelers van Sparta D3 geen antwoord op. Een lange slingerbal van het verdedigingsvak naar het aanvalsvak werd vakkundig gescoord. De rebounds waren niet van de lucht. En ja, dan verdien je het kampioenschap!

Na de fotosessie was het goed toeven in de kantine van de ZBC-hal. De taart liet de D1 zich goed smaken. Er was een ware letterslinger gemaakt van muffins. En als "kers op de taart" kregen alle spelers een kaartje van hun trotse coaches/trainers Marike, Wanda en Alwin met daarop een persoonlijke tekst. Aan alles was gedacht!

Gelijk daarna was het de beurt aan de B1. Alle wedstrijden tot nu toe gewonnen maar dat is geen zekerheid... Het bleef tot aan het einde van de wedstrijd ontzettend spannend. Schorre kelen langs de lijn hebben de B1 naar de overwinning geschreeuwd. De spelers hadden hier en daar wat moeite met de focus, maar dat mag in een kampioenswedstrijd. Ga er maar aanstaan. Rigtersbleek ging steeds meer foute ballen gooien en was het spoor op een gegeven moment bijster. De klok tikte af... en daar klonk het eindsignaal: 10-8.

IMG 3551

B1 kampioen! Ook voor hen was er taart in de kantine. Aangevuld met Jillz 0,0%, serpentines, roltoeters en confettikanonnen. FEEST! Samen met coaches/trainers Jasper en Bram een geweldig zaalseizoen afgesloten.

Het was een hartverwarmende zaterdagmiddag, begin maart 2020 in de ZBC-hal. Zoveel publiek! Er waren stoelen tekort. Ik hoop dat deze trend zich doorzet. Onze jeugd is de toekomst, tenslotte!

Een trouwe fan

Foto’s van beide wedstrijden staan op de site.