Kangoeroe­klup­dag

ORANJE ZWART ORGANISEERT OP 26 OKTOBER KANGOEROEKLUPDAG
Korfbalevenement voor peuters en kleuters

Oranje Zwart organiseert op zaterdagochtend 26 oktober een groot korfbalevenement voor peuters en kleuters in de ZBC-hal (Ossenkamp 5). Deze KangoeroeKlupDag is geschikt voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar die genieten van bewegen en van het spelen met een bal. De jeugdtrainers van Oranje Zwart begeleiden de kinderen, zodat elk kind op zijn of haar eigen niveau veilig en met plezier kan spelen.

Tijdens de KangoeroeKlupDag doen de kinderen, van 10 tot 12.30 uur, verschillende spelletjes. Daarbij houden de trainers rekening met de leeftijd en het niveau van de kinderen. Tussendoor is er muziek en de kinderen kunnen kennismaken met Ozzi, de kangoeroe-mascotte van Oranje Zwart. Voor alle deelnemers is er halverwege de ochtend limonade en wat lekkers. Ouders en begeleiders kunnen vanaf de tribune meekijken.

De KangoeroeKlup is een landelijk initiatief van de korfbalbond (KNKV), speciaal voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. Bij Oranje Zwart is er elke zaterdag een Kangoeroekluptraining. Peuters en kleuters zijn nog te jong om wedstrijden te spelen, maar vinden het vaak wel leuk om met een bal te spelen. Spelenderwijs ontwikkelen de kinderen zo bij de Kangoeroeklup hun balgevoel en zijn ze lekker in beweging.

Oranje Zwart organiseert de KangoeroeKlupdag om alle kinderen van 3 tot en met 6 jaar de kans te geven om kennis te maken met de KangoeroeKlup. Een student van Landstede Sport en Bewegen ondersteunt de vereniging bij het organiseren van dit evenement. Alle kinderen kunnen gratis en geheel vrijblijvend meedoen.

Aan het evenement kunnen maximaal vijftig kinderen meedoen. Om zeker te zijn van een plek, kunnen ouders en verzorgers hun kinderen (met vermelding van naam en leeftijd) aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De Kangoeroeklupdag begint om 10 uur met een gezamenlijke opening. Verzoek aan de begeleiders is daarom dat de kinderen iets daarvoor aanwezig zijn. Sportkleding is niet verplicht, maar wel aan te raden. Kinderen kunnen meedoen op sportschoenen of op blote voeten.