Aan het begin van het seizoen bleken er toch wel wat weinig handen voor de hoeveelheid kinderen die kwamen trainen. Hoe hier mee om te gaan? Waarom niet ouders gevraagd of ze mee wilden helpen. Frank, de vader van Okke, vertelt hoe dat gaat.

De huidige voorzitter van de Technische Zaken Jeugd (TZJ) heeft aangegeven na dit seizoen te zullen stoppen. Dit betekent dat dit goedlopende en enthousiaste team van vrijwilligers straks zonder aanvoerder komt te zitten. Wie neemt deze rol op zich?

De TZJ is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, coördinatie en uitvoering van het technisch beleid van de jeugd. De groep bestaat uit zes vrijwilligers, met verschillende taken:
• jeugdcoördinatoren
• trainingsbegeleiders
• secretaris/algemeen lid

Bij de TZJ staan de jeugdleden en hun trainers centraal. Met bijna 100 jeugdleden en meer dan 20 trainers is goede coördinatie van groot belang. Dit is de voornaamste taak van de jeugdcoördinatoren. Het begeleiden van de trainers in het technisch beleid is de taak van de trainersbegeleiders. Zij staan trainers bij met technische ondersteuning en tips en tricks ten aanzien van het training geven en coachen van de jeugd. Naast dit alles is de TZJ ook bezig met het verbeteren van het technisch beleid, het verhogen van betrokkenheid van ouders en alles wat verder belangrijk is voor de opleiding van onze jeugd.

Als voorzitter van de TZJ ben je een aanspreekpunt voor het bestuur en Technische Zaken en geef je leiding aan de commissieleden. De vrijwilligers in de TZJ draaien al minimaal een jaar mee en zijn samen een gezellig team die elkaar goed aanvullen. De voorzitter heeft een belangrijke taak om alle commissieleden een stem te geven en soms is het nodig om de knoop door te hakken. Korfbal- en verenigingskennis is daarom van vitaal belang bij het uitvoeren van deze functie.

De voorzitter van TZJ wordt ondersteund door de secretaris bij het plannen van en notuleren bij overleggen, het inplannen van de verenigingsagenda en het overzicht houden van de lopende zaken.

Wil je graag je steentje bijdragen aan de toekomst van onze mooie vereniging, meld je dan aan als voorzitter van de TZJ.

Voor aanmelding en vragen over de functie kan je terecht bij de huidige voorzitter van de TZJ: Judith Kats (06-46388484) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Elk jaar organiseert DOS'46 de KID-Extern-trainingen voor de jeugd van andere korfbalverenigingen. Dit om kinderen kennis te laten maken met de selectie van DOS'46 en ze een inkijkje te geven hoe het bij DOS'46 toegaat op een training.

Elk jaar zijn er veel enthousiaste kinderen die hier aan mee doen. Ook dit jaar willen we die kinderen de gelegenheid geven om aan deze trainingen mee te doen, ondanks de coronaperikelen. In de bijlage staan de verdere gegevens.

Let op: De trainingen in maart gaan niet door. De eerste zal zijn op 11 april op het veld. Opgeven kan tot 19 maart.

Flyer KID DOS46

Tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergadering in oktober 2020 is met de leden besproken en afgestemd dat de contributies per 1 januari 2021 zullen worden verhoogd. Via deze link kunt u de nieuwe bedragen inzien.

Gezinskorting en Jeugdfonds Sport Zwolle
Als bestuur willen we de contributie het liefst zo laag mogelijk houden. We willen dat het voor iedereen mogelijk is om bij Oranje Zwart te trainen en te spelen. Mede daarom kunnen gezinnen gebruik maken van 10% gezinskorting (vanaf 3 betalende leden, wonende op zelfde adres). Voor kinderen en jongeren die uit een gezin komen waar te weinig geld is om sporten, kan het Jeugdfonds Sport Zwolle de contributie betalen.

Machtig Oranje Zwart om af te schrijven
Wanneer je Oranje Zwart hebt gemachtigd om het contributiebedrag maandelijks af te laten schrijven, hoef je niets te doen. Bij de afschrijving in januari is het bedrag al aangepast. Heb je Oranje Zwart nog niet gemachtigd? Vraag dan een SEPA machtigingskaart aan bij onze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Door die in te vullen, maak je het werk van de penningmeester een stuk gemakkelijker en hoef je er zelf niet meer aan te denken om de contributie over te maken.

Pas je automatische overschrijving aan
Laat je het contributiebedrag maandelijks automatisch overschrijven naar Oranje Zwart? Wil je het bedrag van deze overschrijving dan voor 25 januari aanpassen? Op die manier voorkomen we extra administratieve handelingen.

 

Namens het bestuur,

Jeroen van Oosten,
penningmeester ZKV Oranje Zwart
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.