Technische Zaken Jeugd

De technische zaken jeugd bestaat uit commissieleden met ruime kennis en ervaring op het gebied van korfbal.

Daarnaast hebben zij specifieke kennis en (werk)ervaring opgedaan om een specifieke taak uit te voeren. De commissie bestaat uit twee delen, te weten Coördinatie en Ontwikkeling.

Vanuit het bestuur zijn Harry Dreuning (Technische Zaken) en Kasper Herrewijn (Jeugdzaken) betrokken. De commissie wordt aangestuurd door Judith Kats (voorzitter) en Henk Schoemaker (algemeen lid). Spreek ons aan als je een vraag hebt, of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Technische Zaken Jeugd bestaat uit mensen die zich bezig houden met korfbal(technische)zaken. Zij hebben onder andere als taak alle zaken te regelen die nodig zijn om teams binnen de jeugd te kunnen laten korfballen. Denk aan het indelen van de jeugdteams, het zoeken van trainers en teamouders voor de jeugdteams, het verzorgen van de contacten met de korfbalbond over wedstrijdzaken, etc.

Ook het wedstrijdsecretariaat voor jeugd valt hier onder. Hier hoort bijvoorbeeld bij dat de wedstrijden gepland worden en de scheidsrechters ingedeeld worden. Dit wordt allemaal in nauw overleg met de korfbalbond, het KNKV, gedaan.

Een andere belangrijke taak is het begeleiden/opleiden van de trainers en begeleiders van onze jeugdteams. In een aantal bijeenkomsten per seizoen proberen we, soms met ondersteuning van de korfbalbond, trainers en/of begeleiders te helpen hun taak zo goed mogelijk uit te voeren zodat we onze jeugdleden in een veilige omgeving de wedstrijdsport korfbal kunnen laten uitvoeren.

De jeugdcoördinator binnen Oranje Zwart

De jeugdcoördinator maakt het onder andere mogelijk dat kinderen bij Oranje Zwart kunnen trainen en wedstrijden kunnen spelen. Na de trainer/coach is de jeugdcoördinator het eerste aanspreekpunt voor jeugdleden en ouders van jeugdleden. Daarmee is de coördinator een belangrijke schakel tussen de vereniging en de leden/ouders.

De jeugdcoördinator zorgt ervoor dat de communicatie tussen de Technische Zaken(TZ)/trainers/coaches en de ouders van de jeugdleden optimaal verloopt. Ook plant hij/zij voor de jongste teams, in overleg met de trainers/coaches van het team, een ouderavond in aan het begin van het seizoen (Kangoeroes, F-, E- en D-teams). Ook is de coördinator betrokken bij de communicatie van de teamindelingen, die in een samenwerking tussen de TZ, trainers/coaches en de coördinator tot stand komt.

De jeugdcoördinator communiceert praktische zaken als trainingstijden, start en einde van het seizoen en vakanties. De coördinator is regelmatig op het veld of in de zaal aanwezig en probeert proactief ruis-signalen waar te nemen om de juiste acties uit te zetten.

Ontwikkeling van trainers en jeugdleden

Naast de jeugdcoördinatoren die zich bezig houden met de vraagstukken rondom het reilen en zeilen van de teams, is er ook een groep die zich bezig houdt met de (korfbaltechnische) ontwikkeling van de jeugdtrainers en de jeugdleden. Zij houden zich bezig met het opstellen en vertalen van het technische beleid en doen dit in overleg met de trainers.

Ze adviseren, ondersteunen en faciliteren daarbij de trainers naast korfbaltechnische vraagstukken bij verschillende vraagstukken op didactisch en pedagogisch gebied die gedurende het seizoen kunnen ontstaan bij trainers/begeleiders, tussen trainers/begeleiders en spelers en tussen spelers onderling.