Technische Zaken Jeugd

De Technische Zaken Jeugd houdt zich bezig met korfbal(technische) zaken om de jeugd(teams) zo goed mogelijk te laten korfballen. De commissie is onderverdeeld in Coördinatie en Ontwikkeling.

Denk aan het indelen van de jeugdteams, het zoeken van trainers en teamouders voor de jeugdteams, het verzorgen van de contacten met de korfbalbond over wedstrijdzaken, etc. Een andere taak is het begeleiden/opleiden van de trainers en het begeleiden van onze jeugdteams. Gedurende het seizoen organiseren we, eventueel samen met het KNKV, bijeenkomsten voor de trainers en/of begeleiders.

Voorzitter: Kris Boneschansker,
Algemeen lid: Henk Schoemaker.

Vanuit het bestuur zijn Harry Dreuning (Technische Zaken) en Peter Schmidt (Jeugdzaken) betrokken.
Spreek ons aan als je een vraag hebt, of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Jeugdcoördinatoren

De jeugdcoördinatoren houden zich bezig met het reilen en zeilen van de jeugdteams voor zowel trainen als wedstrijden. De jeugdcoördinator zorgt ervoor dat de communicatie tussen Technische Zaken(TZ)/trainers en coaches en de ouders van de jeugdleden optimaal verloopt. Ook plant hij/zij voor de jongste teams een ouderavond in aan het begin van het seizoen (Kangoeroes, F-, E- en D-teams). Ook is de coördinator betrokken bij de communicatie van de teamindelingen, die in een samenwerking tussen de TZ, trainers/coaches en de coördinator tot stand komt. De jeugdcoördinator communiceert praktische zaken als trainingstijden, start en einde van het seizoen en vakanties. De coördinator is regelmatig op het veld of in de zaal aanwezig. Na de trainer/coach is de jeugdcoördinator het eerste aanspreekpunt voor jeugdleden en ouders van jeugdleden. Daarmee is de coördinator een belangrijke schakel tussen de vereniging en de leden/ouders.

Jeugdcoördinator kangoeroes, F en E: Bram van Vliet,
Jeugdcoördinator D: We zoeken nog iemand voor ons team, als aanvulling voor de coördinatie. Tot die tijd is Kris Boneschansker het aanspreekpunt voor de D,
Jeugdcoördinator C, B en A: Job Klinkhamer.

 

Trainersbegeleiders

Naast de jeugdcoördinatoren zijn er trainersbegeleiders die zorgen voor de (korfbaltechnische) ontwikkeling van de jeugdtrainers en de jeugdleden. Zij houden zich bezig met het opstellen en vertalen van het technische beleid en doen dit in overleg met de trainers. Ze adviseren, ondersteunen en faciliteren daarbij de trainers op korfbaltechnisch, didactisch en pedagogisch gebied.

Trainersbegeleider K, F en E: Bram van Vliet,
Trainersbegeleider D en B: Rob van Marle,
Trainersbegeleider C en A: Lars van Erp.