Technische zaken

De commissie technische zaken (TZ) stelt zich ten doel om korfbal op een voor iedereen op een zo goed mogelijk niveau aan te bieden. Voor iedereen hebben we een passend aanbod:

Voor de brede selectie, senioren 1, 2 en 3, betekent dat wedstrijdkorfbal. Voor de andere seniorenteams wordt geprobeerd zoveel mogelijk leden korfbal te bieden op hun niveau. Bijvoorbeeld breedtekorfbal, midweekkorfbal of het veteranenteam. De TZ heeft zich als doel gesteld daar waar mogelijk wedstrijdkorfbal aan te bieden. Uiteraard is er ook de ambitie om nog meer seniorenteams op de been te brengen voor breedtekorfbal, altijd daar waar mogelijkheden zijn.

De TZ doet er alles aan om de voorwaarden voor breedte- en wedstrijdkorfbal zo goed mogelijk af te stemmen. De hoofdtrainer verzorgt samen met gasttrainers en de trainer(s)/coach(es) van senioren 2 en 3 de training en de coaching tijdens de wedstrijden.

De TZ heeft een adviserende rol bij de teamindelingen. De leden van de commissie zijn na de trainer/coach het eerste aanspreekpunt voor de korfballers en hun team. De trainer/coach heeft ook een aanspreekpunt, namelijk de TZ. De leden van de TZ zijn net als de trainers toegewijde vrijwilligers van Oranje Zwart. Het technisch beleid kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. worden opgevraagd. Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kunnen ook alle andere korfbalgerelateerde vragen worden gesteld.

Uiteraard is korfbal bij Oranje Zwart ook sportplezier. Oranje Zwart heeft zich daarom uitgesproken te staan voor 'Fair Play' voor elk lid.

Naast de senioren richt de TZ zich op de jeugd. Voor de jeugdafdeling is een hebben we de subcommissie Technische Zaken Jeugd. Ook is binnen de TZ de scheidsrechters­commissie en het wedstrijdsecretariaat ondergebracht.