G-Korfbal

G-korfbal bij Oranje Zwart

Veertien jaar geleden zijn wij binnen Oranje Zwart begonnen met het G-korfbal. Sindsdien zijn we met een enthousiaste groep G-korfballers bezig. Deze vorm van korfbal is speciaal bedoeld voor iedereen die het lastig vindt om mee te doen bij de standaard trainingen, denk bijvoorbeeld aan mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Plezier staat voorop en elke week komen ze met heel veel plezier trainen.

Het G-team

Het G-team heeft zijn eigen trainers en begeleiders. Zodat er elke week dezelfde personen voor de groep staan, wat wij erg belangrijk vinden! Op een vaste trainingsavond kan er geoefend worden met het korfballen. Dat gaat spelenderwijs om te zorgen dat jullie zoveel mogelijk plezier hebben. Korfbal is een balsport, dus één van de eerste dingen die we jullie leren is het gooien en vangen. Maar natuurlijk ook de echte korfbaldingen: schieten, doorloopballen, verdedigen en het samenspelen. Op zaterdagen wordt ook een enkele keer een wedstrijd gespeeld, waarbij vervoer bij een uitwedstrijd vaak gefaciliteerd wordt door de Dirk Kuijt Foundation.

Dirk Kuijt Foundation

Voor het trainen heb je uiteraard sportkleding nodig: een sportbroek, sportschoenen (kunstgrasschoenen én zaalschoenen) en eventueel een trainingspak. Het t-shirt krijg je van de vereniging. In de herfst en winter trainen we binnen in een gymzaal. En in de lente en zomer trainen we lekker buiten op het sportveld. Als we buiten spelen is het belangrijk dat je altijd wat droge/warme kleren bij je hebt, omdat het af en toe wel eens een beetje wil regenen. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om jezelf te douchen na afloop van de training.

Wat verwachten wij van jou? Je moet het leuk vinden om met andere samen te willen korfballen en dan moet je natuurlijk een bal kunnen vangen. En je moet ook zelf zelfstandig naar ons sportpark kunnen komen en je moet je zelf om kunnen kleden!

We hebben verschillende deelnemers die ondersteunt worden bij onder andere JP van den Bent, Frion en Omega. Als het niet lukt zelf vervoer te regelen, dan kan er vaak via de gemeente een (WMO) taxi aangevraagd worden. Meer informatie vindt je op https://www.swtzwolle.nl/wmo-taxi-vervoer

G korfbal 2

Trainingen

De trainingen worden gegeven op ons veld op Sportpark De Marslanden waar we een eigen gezellige clubhuis met een kunstgrasveld en de kleedkamers hebben. De trainingstijden voor het G-team zijn op de dinsdagavond van 19:00 tot 20:00 uur. Van augustus t/m oktober en eind maart t/m juni trainen we op het veld. Ons adres is Marsweg 2, 8013 PD  Zwolle.

In de zaalperiode (van eind oktober t/m maart) worden de trainingen voor het G-team in een gymzaal gegeven. Op de training hoor je in welk zaaltje we trainen. Wanneer korfbal jou wel leuk lijkt, dan kun je eerst een aantal keren vrijblijvend meetrainen. Vind je het na vier keer meetrainen erg leuk, dan hopen we dat jij ons team komt versterken!

Informatie G-korfbal

Wil je lekker sportief bezig zijn, nieuwe mensen leren kennen en veel plezier hebben? Kom dan eens een keer kijken op dinsdagavond of liever nog: doe gewoon een paar keer gratis mee! Daarna kun je je aanmelden als lid van Oranje Zwart. Dat kan via een inschrijfformulier, welke verkrijgbaar is achter de bar in het clubhuis (veldcompetitie). Je kunt natuurlijk ook even bellen met je trainer.

Het maandelijks bedrag om mee te kunnen sporten is vergeleken met andere sporten niet hoog. Dit bedrag wordt automatisch per maand afgeschreven. Kijk altijd even op de site onder vereniging/contributie wat het actuele bedrag is!

Als je niet veel geld hebt, zijn er ook vaak fondsen die jij of je ondersteuner/contactpersoon kunnen aanvragen. Bijvoorbeeld het Participatiefonds voor volwassenen of voor kinderen het Jeugd Sport Fonds.

Meer informatie?

Neem even persoonlijk contact op:

Robert Scherer
tel: 06-1101 0696
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


korfbal pictogram bw