OZ start met uitwinst op Thrianta

Hoogeveen, gras en een prima temperatuur voor korfbal was het toneel voor de competitiestart. Tevens werd er gespeeld op een 20x40 veld.

Het was Berjan van Beesten die de openingstreffer maakte met een prima afstandsschot. Thrianta kwam gelijk. De verdediging van Oranje-Zwart moest zoeken naar zijn concentratie. Er werden in de eerste 10 minuten teveel fouten gemaakt door gebrek aan concentratie. Thrianta kon door strafworpen nog meekomen tot Oranje-Zwart vooral aanvallend de scherpte had gevonden.

In de hele eerste helft werd door bijna alle teamleden gescoord wat resulteerde in een 8-17 ruststand. Bart Aafjes maakte de ploeg nog scherper 6 minuten voor het einde van de eerste helft door te roepen dat het nog 1 minuut was.

De tweede helft liet Oranje-Zwart zien vooral scherp te zijn op het verdedigen. Er werden twee fouten gemaakt door de Zwolse ploeg. Aanvallend was Oranje-Zwart de scherpte kwijt in de afronding, niet in de organisatie, en kwam tot slechts 6 doelpunten. Eindstand 23-10. Vorig seizoen degradant Oerterp lijkt op dit moment de grootste concurrent voor het kampioenschap.

Oranje-Zwart 2 speelde zichzelf na een achterstand in de wedstrijd. Nieuweling Kaj van Noord nam de ploeg op sleeptouw door veelvuldig initiatief te nemen en ook te scoren. Een voorsprong was de ruststand maar dat kon het tweede team van Oranje-Zwart niet vasthouden in de tweede helft en verloor met 19-17.

Volgende week komt TOP uit Vroomshoop op bezoek. Om 14.00 h tegen senioren 2 en om 15.30 tegen senioren 1.