Vriend(innet)jestraining

Het plan was om basisscholen, waar korfbalbomen zijn geplaatst de afgelopen maanden, uit te nodigen...

Even bijpraten: onze BOCcers zijn al maanden druk in de weer om dit plan tot een succesvol einde te brengen. Week in week uit zijn zij aan het lassen, schilderen en wat er allemaal bij komt kijken om een korfbalboom te produceren. Nee, niet in een fabriek maar met alle kennis en kunde in het 'BOCcershok' bij Oranje Zwart.

Er was dan ook een logisch vervolg bedacht om de basisscholen aan te schrijven en de kinderen daarvan uit te nodigen om clinics bij te wonen bij Oranje Zwart. Zoals iedereen weet, gooit het coronaverhaal hier en daar nogal wat roet in het eten. Begrijpelijkerwijs waren de benaderde basisscholen terughoudend in het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

Maar dan... ouderwets en misschien, op voorhand, een beetje kneuterig: het organiseren van een vriendjes- en vriendinnetjestraining. Drie selectiespelers, Aniek, Lars en Bram, presenteerden zich als de trainers van de twee gereserveerde woensdagen in juni dit jaar. 17 juni, was de aftrap. Het zonnetje (leek nog groter dan normaal) straalde, de kinderkoppies die straalden ook. Er was zweet, rode wangen, opzwepende muziek uit de speakers, hier en daar een schaafwond op een knie, zelfs een tand eruit die 's avonds opgehaald zou worden door de tandenfee.

Maar vooral het enthousiasme van onze OZ-kinderen die allemaal een vriendje, vriendinnetje, broer(tje) of zus(je) hadden meegenomen. Zij hebben het tot een succes gemaakt, samen met de trainers vandaag. Kortom: GENOTEN!

Wanneer jullie (F-, E- en D-spelers) volgende week nog een keer willen genieten, neem dan je vriendje(s), vriendinnetje(s), broertje(s) of zusje(s) mee. Óf maak het voor de eerste keer mee. WELKOM!

Geef je op via de groepsapp van jullie team en wees erbij. Tot volgende week woensdag.

20 06 17b