Vereende krachten behalen een daverend succes

Vereende krachten behalen een daverend succes!

Vooraf is er overlegd; wanneer kunnen wij ‘de ballenactie’ het beste gaan organiseren? Doen wij het zelf of nemen wij een ‘buitenstaander’ in de arm? Al gauw was duidelijk; ‘We gáán er ZELF voor!

Na een avondje appen, kreeg ‘de ballenactie’ vorm en werd deze via onze Nieuwsbrief gedeeld met de leden/ouders van onze kinderen, Twitter, Facebook en Instagram. Vol spanning werd afgewacht of er reactie kwam……………

De maandag na het delen van deze actie kwamen de eerste 2 ballen binnenrollen, gedoneerd door ons G-team. Binnen een tijdsbestek van 2 dagen stond de teller al op 27.

Vanuit allerlei hoeken (ook onverwachte) kwamen de donaties; leden, ouders van leden, alle seniorenteams. Ouders bundelden hun krachten van diverse jeugdteams, 2 werkgevers van leden doneerden 4 ballen.

Twee bedrijven wil ik apart vermelden: Oud-sponsor Willem-Jan Hekkers van Hekon Valentijn B.V. vond het een meesterlijke actie en schonk 2 korfballen. Vanuit het Hoge Noorden kwam van Lucas Hut Schilderwerken ook een bal aanrollen. Süleyman Yildirim schonk zijn ‘oude club’ een bal.

De titel van het boek dat uitgegeven is voor het 100-jarig bestaan van Oranje Zwart tekent zich ook hier weer erg mooi af: ORANJE ZWART een korfbalclub van en voor iedereen!

De ballenactie heeft uiteindelijk 65 nieuwe korfballen opgeleverd! Een resultaat, dat niemand, van tevoren ook maar enigszins had durven hopen…………Langs deze weg wil ik dan ook IEDEREEN, die dit mogelijk heeft gemaakt, bedanken. Samen kijken we reikhalzend uit naar het moment dat er weer gekorfbald kan gaan worden; mét de nieuwe ballen op de nieuwe velden.

Harry Dreuning.