Trainingskaarten

Technisch beleidsplan, opleidingsplan? Wat heb ik daaraan als ik met jeugdspelers op het veld sta om ze met plezier korfbal te leren spelen?

Om vanuit deze abstracte plannen wat meer praktische ondersteuning te bieden, is mede vanuit de Technische Zaken Jeugd het initiatief gekomen om trainingskaarten beschikbaar te stellen. Hierop staan oefeningen die je, ingedeeld naar leeftijdscategorie, kunt gebruiken om je training spelenderwijs vorm te geven. Ook als je nog weinig ervaring hebt in het geven van jeugdtrainingen, kunnen de spelvormen die op deze kaarten uitgewerkt zijn, je op weg helpen.

We hopen dat je aan de hand van deze trainingskaarten in ieder geval inspiratie op kunt doen voor het geven van je eigen trainingen. Maak er gebruik van of maak er geen gebruik van. Neem ze in ieder geval eens ter hand en bespreek de inhoud met je collega-jeugdtrainer of met je trainingsbegeleider en kom vooral met voorstellen ter verbetering.

Het bord met de spelerskaarten staat in de kantine en is voor iedereen toegankelijk. Graag wel het verzoek om na gebruik van de kaarten deze weer terug te plaatsen, zodat ze beschikbaar blijven voor de andere trainers.

Een woord van dank aan Job Klinkhamer, René van Mansom en Harry Dreuning voor de uiteindelijke vormgeving en realisatie van dit bord.

Trainerskaarten