Selectie Oranje-Zwart sluit seizoen af en kijkt alweer vooruit!

In Harich tegen Harich 1 stond er niets meer op het spel dan de eer.

 

Tegen de hekkensluiter van de competitie had Oranje-Zwart het onverwacht moeilijk op het Friese gras. De verdediging stond niet op scherp van de uitploeg en dat resulteerde in een 18-16 nederlaag. Toch kan er teruggekeken worden op een goed seizoen. Een prima 3e plek op het veld en een zeer verdienstelijke 2e plek in de zaal waarbij het kampioenschap voor het grijpen heeft gelegen. De selectie begint de voorbereiding van het nieuwe seizoen op donderdag 7 augustus.

Oranje-Zwart 2 had hetzelfde probleem. De talenten van Oranje-Zwart konden in Arnhem het overwicht niet afmaken. Oost Arnhem 3 gaf veel ruimte weg waardoor er legio kansen waren maar vielen niet. De Zwolse ploeg stond daardoor de hele wedstrijd achter tot 10 minuten voor tijd. 15-15. Echter de Arnhemse ploeg schoot er nog een in en daardoor geen punten voor Oranje-Zwart 2. Eindstand 16-15. De ploeg van Chantal Vormer is door een vastere opstelling in het spel gegroeid en kan er komend seizoen nog meer uithalen dan erin zit. Chantal wordt vanwege zwangerschap door Petra Hilbers tijdelijk vervangen. De ploeg kijkt uit naar de samenwerking en mag volgend jaar spelen in de 2e klasse vanwege het kampioenschap van senioren 3.

Oranje-Zwart 3 is (gedeeld) kampioen in de reserve 3e klasse F. TDK 2 werd verslagen in een wedstrijd waarbij winst na een 5-0 voorsprong al bijna zeker was. De Friese ploeg gaf nog een beetje tegengas tot 8-5 maar toen de tweede helft afgelopen was werd het kampioenschap flink gevierd bij een eindstand van 16-10. De felicitaties voor team toptrainers en coaches Simone van der Kolk en Geurt Malenstein zijn welverdiend. Door dit kampioenschap speelt Oranje-Zwart 2 volgend seizoen reserve 2e klasse. Een aantal talenten uit het 3e gaan daarom volgend seizoen ook voor de selectie!

Bedankt voor de support dit seizoen en tot volgend seizoen!