Schotkoning(in) van Oranje Zwart

De NAK vindt het ontzettend jammer dat we Tweede Paasdag niet schieten kunnen. Daarom gaan we als alternatief in april een Schotkoning(in)competitie houden om jullie (iedereen vanaf de A-jeugd) toch sportief bezig te houden.

Wil jij Schotkoning(in) van Oranje Zwart worden? Meld je dan aan via https://forms.gle/YCPZ825fSdk4KhNf6

WAT GAAN WE DOEN?
Elke zaterdag in april is er de mogelijkheid om tegen elkaar te schieten. Deze competitie wordt gespeeld op zaterdag 3, 10, 17 en 24 april. De eerste wedstrijd is om 14:15, de laatste start om 15:45. Dus 4 zaterdagen lang gaan jullie de onderlinge strijd aan. Vanaf de A-jeugd mag je mee doen!

Door je aan te melden kom je in de piramide te staan. Het aantal treden hangt af van het aantal inschrijvers De “sterkste” spelers beginnen onderaan, de “zwakste” bovenaan (in eerste instantie bepaald door het team waarin je speelt).

Deze competitie is in piramidevorm (wedstrijden winnen = hoger in de piramide). Wanneer de uitdager wint, mag hij/zij de plaats van de ander innemen. Verliest de uitdager dan verandert er niets in de stand.

Win je vaak en sta je boven aan de ladder dan verdien je eeuwige roem… tot je weer verliest! De koning(in) van Oranje Zwart is degene die op 24 april na de laatste wedstrijd boven aan staat.

 

SPELREGELS:
- Je mag niet 2x achter elkaar tegen dezelfde speler spelen (je moet minimaal één andere wedstrijd gespeeld hebben tegen een andere tegenstander);
- Je mag als uitdager iedereen uitdagen die één (1) trede hoger staat in de piramide;
- De gene die jij uitdaagt moet de wedstrijd accepteren en de partij ook daadwerkelijk spelen. Word jij uitgedaagd door iemand die één plek onder je staat en je speelt die wedstrijd niet, dan heb jij die wedstrijd verloren. De gene die jou uitdaagde stijgt dan één plek en jij zakt dan één plek!;
- Komt een speler niet opdagen, dan verliest deze de ook wedstrijd;
- Na elke wedstrijd kunnen de posities in de piramide veranderen en dus ook wie je uit mag dagen. Na elke wedstrijd is er dus een nieuwe stand en op basis  van die stand kun je weer mensen uit gaan dagen;
- Doordat de stand steeds wijzigt kun je pas op de zaterdagmiddag tegenstanders uitdagen!;
- Je mag een uitdaging niet weigeren, omdat je bijvoorbeeld aan het wachten bent op een andere wedstrijd!;
- Er wordt gespeeld volgens ‘best of 3 tot de tien’. Dat wil zeggen wie het eerst twee keer gewonnen heeft wint.

  • De uitdager mag beginnen
  • De korven staan op 6 meter afstand van elkaar
  • Er wordt geschoten ter hoogte van de eigen korf.
  • Bij totaal van 5 punten wisselen van korf
  • Er is geen na beurt. De persoon die als eerste 10 gescoord heeft wint!


We gaan een mooi piramidebord maken om de stand bij te houden en zodat jullie kunnen zien wie je uit mag dagen!

De NAK