Peutergym

Zaterdag 21 mei 2022; een zonovergoten dag. De start van de Peutergym bij onze korfbalvereniging was een feit!

Zo'n tweeëneenhalf jaar geleden kwam Jason Huisman (SportService Zwolle) met het idee om de Peutergym te starten. Wat was het een mooi gezicht, de kleine mannetjes en dametjes die breed lachend het veld oprenden, op zoek naar een bal om mee te gooien of te voetballen. Springen van hoepel naar hoepel; de bal overrollen naar papa of mama; groot vermaak was er. De Peutergym wordt aangeboden in een blok van zes keer. Na de zomervakantie gaat dit een vervolg krijgen. Nu zijn er 9 peuters actief; een mooi resultaat omdat de grootte van de groep op 10 peuters is gezet.

Peutergym2

Bewegen is goed voor elke peuter. De blije gezichtjes gaven aan dat er genoten werd van lekker rennen, springen en kruipen. Op deze manier wordt de motoriek geoefend. Er zijn nog een aantal voordelen aan het sporten voor de peuters; contact leggen met leeftijdsgenootjes, op zijn/haar beurt wachten, aardig zijn tegen elkaar, samen spelen, zintuigen en evenwicht oefenen, coördinatie trainen.

Dit alles is mogelijk gemaakt omdat Loes en Alexander (onze Kangoeroetrainers) enthousiast reageerden en vooraf aan de KangoeroeKlup, op zaterdagochtend, de Peutergym ook onder hun hoede wilden nemen. Een woord van dank richting hen is dan ook op zijn plaats.

Na afloop was er een bekertje ranja in de kantine en hebben de ouders nog even gezellig nagepraat. Op naar nog 5 keer plezier maken!

Peutergym3